Zaświadczenie do B1 dysfunkcja obu kończyn
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Zaświadczenie do B1 dysfunkcja obu kończyn
Mam pytanie. Dostałam dwa zaświadczenia lekarskie jedno od neurologa ze stycznia z informacją iż wnioskodawca ma mózgowe porażenie dziecięce i niedowład piramidowy a drugie z lutego od rodzinnego że ma dysfunkcje obu kończyn górnych i jednej dolnej. Czy w takim przypadku uwzględnić te zaświadczenia czy wołać od neurologa żeby potwierdził dysfunkcje obu kończyn górnych? Orzeczenie wydane na stałe, osoba dorosła, symbole na orzeczeniu 10-N, 05-R i 06-E. Pisałam do PFRON ale jeszcze nie mam odpowiedzi a muszę zrobić weryfikację formalną. Miał ktoś podobny przypadek?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
Re: Zaświadczenie do B1 dysfunkcja obu kończyn
Kierunki działań oraz warunki brzegowe obowiązujące realizatorów
pilotażowego programu „Aktywny samorząd” w 2021 roku
26. Szczegółowe zasady dotyczące weryfikacji formalnej wniosków:
1) opinia eksperta Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych wydana
do wniosku złożonego w 2020 roku, zachowuje ważność dla weryfikacji formalnej wniosku złożonego w 2020 roku lub w 2021 roku – do dnia 31 grudnia 2021 roku;
2) zaświadczenie lekarskie złożone przez wnioskodawcę do wniosku w 2020 roku, zachowuje ważność dla weryfikacji formalnej wniosku złożonego w 2020 roku lub w 2021 roku - do dnia 31 grudnia 2021 roku;
pilotażowego programu „Aktywny samorząd” w 2021 roku
26. Szczegółowe zasady dotyczące weryfikacji formalnej wniosków:
1) opinia eksperta Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych wydana
do wniosku złożonego w 2020 roku, zachowuje ważność dla weryfikacji formalnej wniosku złożonego w 2020 roku lub w 2021 roku – do dnia 31 grudnia 2021 roku;
2) zaświadczenie lekarskie złożone przez wnioskodawcę do wniosku w 2020 roku, zachowuje ważność dla weryfikacji formalnej wniosku złożonego w 2020 roku lub w 2021 roku - do dnia 31 grudnia 2021 roku;
-
- Referent
- Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: Zaświadczenie do B1 dysfunkcja obu kończyn
My wymagamy zaświadczenia lekarza specjalisty - neurolog, ortopeda, reumatolog.... nie lekarza rodzinnego
Oprócz Zaświadczenie do B1 dysfunkcja obu kończyn - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Przywrócenie terminu Moduł II
C1 - zlecenie NFZ, a ekspert
wnioski bez autoryzacji w AS
termin wykorzystania dofinansowania
Oprzyrządowanie A1
ROZLICZENIE umowy dofinansowania
oprzyrządowanie A4
Zawyżona oferta cenowa - C5 ???
Rozliczenie AS 2020
zwiększenie dodatku-Moduł II
Zakończnie semestru później niż rozliczenie środków PFRON
Odmowa udzielenia informacji przez uczelnię