Wnioski do komornika a US - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 lut 2016, 15:14

Co z okresami świadczeniowymi gdzie Urząd Skarbowy nie zwrócił tytułów wykonawczych (powinien umorzyć postępowanie), czy w takich przypadkach czekacie aż US umorzy, czy z każdego okresu czy umorzony czy nie to wysyłacie wnioski do komornika o wszczęcie lub przystąpienie?
~Magda~

Napisano: 03 lut 2016, 20:21

Ja czekam aż US umorzy, zapisuje sobie w "magicznym zeszycie" których dłużników TW nie zostały umorzone i za które okresy( na razie mam ich niewiele) Wnioski wysyłam tylko, za te okresy,które mi US umorzył. W międzyczasie US przysyła mi pismo o umorzeniu TW i wtedy robię wniosek za ten okres świadczeniowy.
etam

Napisano: 04 lut 2016, 8:51

tylko uważajcie byście nie czekali do św. nigdy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 8:56

Ja też czekam aż umorzą.a kiedy to będzie to nie wiem. Jak będe miec chwilę czasu to zadzwonię do US i zapytam- może zapomnieli ;p
lucynamops

Napisano: 04 lut 2016, 12:27

Na szkoleniu mówili że należy czekać aż US umorzy. Tak że czekam ale mam takie US które jeszcze od początku tj od 2008/2009 nic nie umorzyły, nie wiem czy tam dzwonić czy raczej nie wychodzić przed szereg :) Mam też takie sytuacje, że np. umorzyli kilka okresów a jeden nie!!! dziwne???!!!
~Magda~

Napisano: 04 lut 2016, 20:49

U mnie w OPS przyłączamy się do:
a) okresu 15/16 na osobnym wniosku,
b) wcześniejszych okresów jakie były u dłużnika - na kolejnym wniosku.
Ale mamy u wielu dłużników sytuację, w której wszystkie tytuły wykonawcze zwrócili i umorzyli postępowanie OPRÓCZ tytułów robionych na początku 2015r. I czekamy z przyłączeniem się do wcześniejszych okresów.

Tylko niestety trzeba skrupulatnie monitorować sprawy aby od tych tytułów, które już wróciły, nie minęły 3 miesiące....
I zaczyna się robić niesamowicie skomplikowana sprawa - bo dłużników do przyłączenia koło 100 mamy...
zapytanie

Napisano: 05 lut 2016, 9:44

Us umorzył wszystkie TW, czy we wniosku wykazuję należność główną razem z wypłacanym bieżąco okresem ( wniosek na okres 2015/16 wysłany wcześniej) czy tylko należność z tytułów i odsetki od nich na dzień wystawienia wniosku? Proszę o odpowiedź :(
Beata6
Stażysta
Od: 16 kwie 2014, 9:23
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x