wnioski na poczcie? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 25 mar 2016, 10:45

W ogóle mnie bawi ten ogólnie panujący kociokwik, centra kryzysowe, infolinie, partnerstwa strategiczne z pocztą polską, przyjmowanie wniosków w świetlicach, podnieceni burmistrzowie meldujący gotowość do realizacji zadań, praca całą dobę, w soboty, w niedzielę, apele o uniknięcie kolejek, wnioski w gazetach, artykuły w superexpresie i fakcie, próby wyłudzenia danych/kasy poprzez różnych sprytnych ("pomożemy ci wypełnić wniosek) itd. itp. A to przecież tylko kolejny okres zasiłkowy, nie specjalnie się różniący od tego co pracownicy świadczeń mają od 12 lat, rokrocznie. Tyle, że trochę mniej skomplikowany bo jest tylko jedno świadczenie, a nie kilkanaście różnych. 500+ się skończy, burmistrzowie z parciem na szkło zamkną w gabinetach, centra kryzysowe się pozamyka, partnerstwa strategiczne się skończą, media znajdą nowy chwytliwy temat, a my dalej zostaniemy z tą samą robotą, we wrześniu kolejny okres zasiłkowy i nikt się nie zainteresuje nawałem pracy, kolejkami, koniecznością spędzania w pracy wieczorów i weekendów, nie działającym systemem informatycznym, roszczeniowymi klientami, niejasnymi przepisami itd. itp. Bo to przecież tylko 8,5 mld rocznie, a nie 20 jak w przypadku 500+ :roll:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 10:49

A prawdziwe jaja i sprawdzian to nas czeka dopiero w przyszłym roku, kiedy jednocześnie będziemy przyjmować wnioski na rodzinne, FA i 500+ - czyli w porywach 300% zwyczajowej normy. I już nie będzie tyle czasu na wydanie decyzji, wniosków na poczcie, centr kryzysowych i artykułów w gazetach. Sądzę, że na ten czas przyniosę sobie do firmy jakąś karimatę i śpiworek :roll:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 11:07

Wtedy nikt się tym z góry martwił nie będzie :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 25 mar 2016, 11:08

i słusznie, ja już zawnioskuję o jakiś mały tapczanik :)
Doświadczenie - to dar nieba
Masz, gdy ci już nie trzeba.
wandeczka
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 23 mar 2016, 15:44
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2016, 11:14

Iks pisze:W ogóle mnie bawi ten ogólnie panujący kociokwik, centra kryzysowe, infolinie, partnerstwa strategiczne z pocztą polską, przyjmowanie wniosków w świetlicach, podnieceni burmistrzowie meldujący gotowość do realizacji zadań, praca całą dobę, w soboty, w niedzielę, apele o uniknięcie kolejek, wnioski w gazetach, artykuły w superexpresie i fakcie, próby wyłudzenia danych/kasy poprzez różnych sprytnych ("pomożemy ci wypełnić wniosek) itd. itp. A to przecież tylko kolejny okres zasiłkowy, nie specjalnie się różniący od tego co pracownicy świadczeń mają od 12 lat, rokrocznie. Tyle, że trochę mniej skomplikowany bo jest tylko jedno świadczenie, a nie kilkanaście różnych. 500+ się skończy, burmistrzowie z parciem na szkło zamkną w gabinetach, centra kryzysowe się pozamyka, partnerstwa strategiczne się skończą, media znajdą nowy chwytliwy temat, a my dalej zostaniemy z tą samą robotą, we wrześniu kolejny okres zasiłkowy i nikt się nie zainteresuje nawałem pracy, kolejkami, koniecznością spędzania w pracy wieczorów i weekendów, nie działającym systemem informatycznym, roszczeniowymi klientami, niejasnymi przepisami itd. itp. Bo to przecież tylko 8,5 mld rocznie, a nie 20 jak w przypadku 500+ :roll:
to samo miałam na myśli tylko tak ładnie nie umiałam to w słowa ubrać ... mądry człowiek z Ciebie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x