Podstawa prawna - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 24 mar 2016, 12:36

Burmistrz zarządzeniem przekazał 500 do OPs jednak powiedział , ze decyzje podpisuje on my tylko prowadzimy postpowanie. Czy w podstawie daję to Zarządzenie o przekazaniu do ops skoro on podpisuje.
Gość

Napisano: 24 mar 2016, 12:58

U nas wszystko było poukładane a ostatnio wszystko się posypało i w następnym tygodniu będzie wiadome co i jak.
Obecnie podobnie ma być jak u Ciebie, ja prowadzę Wójt podbija. Jak to będzie wyglądało to nie mam pojęcia... :roll:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 24 mar 2016, 13:29

U Nas właśnie też ostatnio się pozmieniało wszystko prowadzimy my ŚRi FA a z tym 500 plus cos kombinuje , że on chce podpisywać. Wszystko ok tylko po co wtedy przekazywać zdanie do OPS-u
Gość

Napisano: 24 mar 2016, 13:37

Gość pisze:cos kombinuje , że on chce podpisywać.
kampanie sobie robi, się moze pochwalić że daje ludziom po 500 :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 mar 2016, 13:42

dokładnie Tom potem będzie gadanie" Pani Burmistrz mi dał pińcet złotych jaki dobry chłop z niego " Tom ale czy wtedy z podstawie prawnej w decyzji dajemy Zarządzenie , ze przekazał zadanie do OPsu czy nie dajemy.
Gość

Napisano: 24 mar 2016, 13:50

Moim zdaniem musi być zarządzenie że realizacją zajmuje się ops, bo inaczej na jakiej podstawie prowadzicie postępowania, gromadzicie dane, podejmujecie czynności na podstawie ustawy i oczywiście - muszą być imienne upoważnienia dla konkretnych pracowników którzy zajmują się 500 + i obsługują systemy informatyczne w postępowaniach o świadczenia wychowawcze.
krulewna
Praktykant
Od: 15 gru 2015, 9:35
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2016, 13:55

spokojnie..... jak pan burmistrz zobaczy ile teeeeego jest to będzie miał dosyć stawiania pieczątek i składania autografów....... szybciutko zmieni zdanie i da upoważnienie
~o~

Napisano: 24 mar 2016, 13:57

nie
krulewna pisze:Moim zdaniem musi być zarządzenie że realizacją zajmuje się ops,
podstawa prawna to podstawa wydania decyzji, ma określić na jakiej podstawie ten, kto się pod nią podpisał wydał decyzję. Skoro wójt podpisuje sam to po jakiego grzyba mu tam jakiekolwiek upoważnienie?

Już pomijam fakt, że "zarządzenie że realizacją zajmuje się ops" to jakaś piramidalna bzdura i totalne bezprawie :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 mar 2016, 14:28

krulewna pisze:Moim zdaniem musi być zarządzenie że realizacją zajmuje się ops, bo inaczej na jakiej podstawie prowadzicie postępowania, gromadzicie dane, podejmujecie czynności na podstawie ustawy i oczywiście - muszą być imienne upoważnienia dla konkretnych pracowników którzy zajmują się 500 + i obsługują systemy informatyczne w postępowaniach o świadczenia wychowawcze.
Zarządzenie mamy już od Burmistrza .
Gość

Napisano: 24 mar 2016, 14:45

U nas właśnie jest kwestia zarządzenia które przekazało całość na ops, niby ma być wycofane... 8-)
Nie wiem jak i co ale takie mam info...

A druga kwestia, że radą wszystko już jest dokonane i przekazane do ops i co teraz?! Kolejna rada w połowie kwietnia :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x