Wnioski o stypendium-dopisanie członka rodziny? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 sty 2017, 14:31

Mam pytanie? Jestem nowa w stypendiach to mój pierwszy raz :P
Mam Panią która we wniosku o stypendium w składzie rodziny wpisała siebie, męża i dwójkę dzieci. Jeszcze jedno dziecko pełnoletnie przebywało w ośrodku zamkniętym, nie wpisywała go. Obecnie wyszedł z Ośrodka i mieszka z nią. Jest zarejestrowany w PUP. Przyszła zapytać czy powinna to też zgłosić i dopisać go do członków rodziny. Jak wy robicie, dopisujecie???
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 24 sty 2017, 8:16

Jeśli syn wspólnie gospodaruje to jak najbardziej dopisać. Przyjąć oświadczenie, że skład rodziny uległ zmianie i przeliczyć dochody.
kamilakolo
Stażysta
Od: 25 kwie 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 9:28

Dziękuję :)
Możesz mi jeszcze powiedzieć - czy zawsze wymagacie żeby członkowie rodziny którzy są pełnoletni i nie pracują byli zarejestrowani jako bezrobotni?
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 24 sty 2017, 9:42

Przy stypendiach nie kładziemy na to nacisku, bo nie jest to powód przez który moglibyśmy odmówić przyznania stypendium. Po prostu przyjmuję oświadczenie, że osoba jest bezrobotna, ale nie jest zarejestrowana w PUP, że nie pracuje dorywczo i nie osiąga żadnych dochodów - o ile tak faktycznie jest ;)
kamilakolo
Stażysta
Od: 25 kwie 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2017, 0:42

Ciekaw jestem po co wymienili w ustawie te przesłanki dodatkowe. Chyba jedynie do tego by roznicowac wysokość wypłat
No bo jak inaczej to zrozumieć ze ktoś nie rejestruje sie w Pup. A oświadcza sobie że jest "bezrobotny"
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x