Wnioski z portalu Emp@tia - problem z weryfikacją podpisu
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/DS
- Kontakt:
Re: Wnioski z portalu Emp@tia - problem z weryfikacją podpisu
U mnie też pojedynczych wniosków nie można zweryfikować, pracuje na Sygnity. Rozpatrujecie takie wnioski?
-
- Referent
- Kontakt:
wysłałam 2 wnioski do UW, w którym podpis jest negatywnie zweryfikowany, a oni rozpatrzyli te wnioski
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ja sie zastanawiam czy to wczytywać ? żeby póżniej jakiś błędów nie było w programie
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U mnie też taki sam problem , albo jeszcze dodatkowo wyskakuje komunikat: niekompletnie zweryfikowany nieprawidłowy czas generowania odpowiedzi OCSP . Czy może ktoś wie jak mamy postępować w takich sytuacjach? Co robicie odpowiedzcie
-
- Referent
- Kontakt:
Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Pola1 pisze: 03 mar 2021, 11:19 Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.
A gdzie jest w ustawie napisane by weryfikować podpis i nie rozpatrywać wniosku jak tej weyfikacji się nie przeprowadziło czy też była negatywna?
-
- Referent
- Kontakt:
marzenasaw pisze: 03 mar 2021, 18:49Pola1 pisze: 03 mar 2021, 11:19 Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.
A gdzie jest w ustawie napisane by weryfikować podpis i nie rozpatrywać wniosku jak tej weyfikacji się nie przeprowadziło czy też była negatywna?
Zastanawiam się tylko co zrobić gdy podpis jest negatywnie zweryfikowany.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
art 63 par 3a KPA ? Podanie wniesione w formie dokumentu elektronicznego powinno być opatrzoen kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem zaufanym lub uwierzytelniane w sposób zapewniający mozliwosc potwierdzenia pochodzenia i intergralnosci weryfikowanych danych w postaci elektronicznej...
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ok, zgadzam się, ale przecież jak wysyła wniosek to musi go potwierdzić, czyli podpisać elektronicznie, więc dane są prawdziwe.jag_ pisze: 04 mar 2021, 14:59 art 63 par 3a KPA ? Podanie wniesione w formie dokumentu elektronicznego powinno być opatrzoen kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem zaufanym lub uwierzytelniane w sposób zapewniający mozliwosc potwierdzenia pochodzenia i intergralnosci weryfikowanych danych w postaci elektronicznej...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
moze i sa prawdziwe ale nie sa jednak prawidlowo zweryfikowane i potwierdzone, wiec kwestia tego jak kto zinterpretuje
Oprócz Wnioski z portalu Emp@tia - problem z weryfikacją podpisu - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
błędny email, co z informacją?
WNIOSEK NA PEŁNOLETNIE DZIECKO
Wstrzymanie wypłaty
umowa zlecenie do koordynacji?
wyrok rozwodowy w 500+
Koordynacja pomocy
wniosek elektorniczny- preferowany sposób odpowiedzi: elektronicznie
KOORDYNCAJA PO USTALENIU PRAWA
dziecko w placówce opiekuńczo-wychowawczej
wydruki PESEL z Empatii
SYGNITY problem z listą wypłat i nazwiskiem
adopcja 500+