Wnioski z portalu Emp@tia - problem z weryfikacją podpisu

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Re: Wnioski z portalu Emp@tia - problem z weryfikacją podpisu

Post autor: Pola1 »

U mnie też pojedynczych wniosków nie można zweryfikować, pracuje na Sygnity. Rozpatrujecie takie wnioski?
Pola1
Referent
Kontakt:

wysłałam 2 wnioski do UW, w którym podpis jest negatywnie zweryfikowany, a oni rozpatrzyli te wnioski
aniulek97
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: aniulek97 »

ja sie zastanawiam czy to wczytywać ? żeby póżniej jakiś błędów nie było w programie
magda33
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: magda33 »

U mnie też taki sam problem , albo jeszcze dodatkowo wyskakuje komunikat: niekompletnie zweryfikowany nieprawidłowy czas generowania odpowiedzi OCSP . Czy może ktoś wie jak mamy postępować w takich sytuacjach? Co robicie odpowiedzcie
Pola1
Referent
Kontakt:

Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

Pola1 pisze: 03 mar 2021, 11:19 Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.

A gdzie jest w ustawie napisane by weryfikować podpis i nie rozpatrywać wniosku jak tej weyfikacji się nie przeprowadziło czy też była negatywna?
Pola1
Referent
Kontakt:

marzenasaw pisze: 03 mar 2021, 18:49
Pola1 pisze: 03 mar 2021, 11:19 Napisałam do Sygnity z zapytaniem czy można rozpatrywać wnioski z komunikatem negatywna weryfikacja, dostałam taką odpowiedź: technicznie brak weryfikacji nie blokuje dalszej pracy z wnioskiem. W przypadku wątpliwości jak mają Państwo postępować w takim przypadku prosimy o bezpośredni kontakt z Ministerstwem.

A gdzie jest w ustawie napisane by weryfikować podpis i nie rozpatrywać wniosku jak tej weyfikacji się nie przeprowadziło czy też była negatywna?

Zastanawiam się tylko co zrobić gdy podpis jest negatywnie zweryfikowany.
jag_
Praktykant
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: jag_ »

art 63 par 3a KPA ? Podanie wniesione w formie dokumentu elektronicznego powinno być opatrzoen kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem zaufanym lub uwierzytelniane w sposób zapewniający mozliwosc potwierdzenia pochodzenia i intergralnosci weryfikowanych danych w postaci elektronicznej...
marzenasaw
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: marzenasaw »

jag_ pisze: 04 mar 2021, 14:59 art 63 par 3a KPA ? Podanie wniesione w formie dokumentu elektronicznego powinno być opatrzoen kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem zaufanym lub uwierzytelniane w sposób zapewniający mozliwosc potwierdzenia pochodzenia i intergralnosci weryfikowanych danych w postaci elektronicznej...
Ok, zgadzam się, ale przecież jak wysyła wniosek to musi go potwierdzić, czyli podpisać elektronicznie, więc dane są prawdziwe.
jag_
Praktykant
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: jag_ »

moze i sa prawdziwe ale nie sa jednak prawidlowo zweryfikowane i potwierdzone, wiec kwestia tego jak kto zinterpretuje
ODPOWIEDZ