Wnioskodawca zmarł zanim podpisał decyzje - co dalej? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 17 lis 2020, 17:54

Hej
Wystawiłam decyzje przyznajaca stypendium ale matka nie zdążyła podpisac decyzji ponieważ zmarła. Co powinnam zrobić w tym wypadku? Przecież nie zostawie w aktach tylko niepodpisanej decyzji.
Natomiast ojciec tego ucznia wystąpił z wnioskiem o przyznanie zasiłku szkolnego. Do wniosku dołączył akt zgonu. Ile wynosi zasiłek szkolny????

drugi przypadek: ojciec podpisał decyzje ale chwile pożniej zmarł, jest akt zgonu. Umorzenie czy wygaszenie???
Pracownik69
Praktykant
Od: 05 lis 2019, 10:24
Zajmuję się: Stypendia, FA

Napisano: 19 lis 2020, 15:52

Pracownik69 pisze:
17 lis 2020, 17:54
Hej
Wystawiłam decyzje przyznajaca stypendium ale matka nie zdążyła podpisac decyzji ponieważ zmarła. Co powinnam zrobić w tym wypadku? Przecież nie zostawie w aktach tylko niepodpisanej decyzji.
Natomiast ojciec tego ucznia wystąpił z wnioskiem o przyznanie zasiłku szkolnego. Do wniosku dołączył akt zgonu. Ile wynosi zasiłek szkolny????
Jeśli decyzja była na matkę, myślę że w związku z Jej zgonem, może decyzję odebrać ojciec dziecka (o prawo do stypendium może wystąpić jeden z rodziców, jeśli matka zmarła, to dziecku należy się stypendium, po prostu zmieni się adresat decyzji (rodzic/opiekun prawny).
Wysokość zasiłku szkolnego zgodnie z art. 90e ust 3 ustawy o systemie oświaty (max 620 zł).
InspektorOPS
Stażysta
Od: 15 paź 2020, 14:26
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x