woda pomocy - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 sty 2014, 23:47

Jaką kwotę mam przyjąć jako wydatek za wode gdy wniosek złożony w grudniu, rachunek za wode obejmuje rozliczenie za wode za okres od 25 .10. do 25.11 a termin płatności do 19.12., mam przyjąć całą kwote z rachunku, dzielić jąna dni? czy nie braćpod uwage bo dotyczy listopada?
proszę pomóżcie, wróciłam po długiej przerwie i mam pustkę w głowie, najprostrze rzeczy spędzają mi sen z powiek....
~aNIA

Napisano: 07 sty 2014, 11:06

popatrz kiedy zapłacony, jak w grudniu to licz całą kwotę bo masz rachunek za 1 miesiąc
~xyz

Napisano: 09 sty 2014, 13:46

tez zapytam o wode skladam wniosek na dodatek w styczniu mieszkam w bloku woda rozliczana kwartalnie czy musze do wniosku dolaczyc rozliczenie za III kwartal czy tylko za IV no podaje sie dochody za 3 miesiace poprzedajace zlozenie wniosku tak czy nie
~edek

Napisano: 09 sty 2014, 15:04

Wydatek na wodę nie ma nic wspólnego z dochodem ani okresem dochodu. Przy wniosku składanym przykładowo w styczniu należałoby pokazać rozliczenie wody, z którego wynika kwota wydatku do poniesienia w styczniu (mile widziana już zapłacona kwota). Nie przeszkadza w tym szerszy zakres rozliczenia.
~jh

Napisano: 09 sty 2014, 16:07

dzieki
~edek

Napisano: 20 sty 2014, 16:17

no a jednak panie wliczyly mi do dochodu rozliczenie za wode za IIIkwartal bo swistek ze spoldzielni o wysokosci zwrotu dostalem w pazdzierniku czili dolaczyli go do dochodu za IV kwartal
~edek

Napisano: 20 sty 2014, 16:34

Jeśli wystąpiła nadpłata, to zgodnie z częstą powszechną i wyrokami, zalicza się ją do dochodów za minione 3 miesiące.
Niezależnie od niej zostają wydatki do poniesienia w bm.
~jh

Napisano: 20 sty 2014, 16:56

dzieki
~edek

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x