Jaką kwotę mam przyjąć jako wydatek za wode gdy wniosek złożony w grudniu, rachunek za wode obejmuje rozliczenie za wode za okres od 25 .10. do 25.11 a termin płatności do 19.12., mam przyjąć całą kwote z rachunku, dzielić jąna dni? czy nie braćpod uwage bo dotyczy listopada?
proszę pomóżcie, wróciłam po długiej przerwie i mam pustkę w głowie, najprostrze rzeczy spędzają mi sen z powiek....
woda pomocy
Re: woda pomocy
popatrz kiedy zapłacony, jak w grudniu to licz całą kwotę bo masz rachunek za 1 miesiąc
tez zapytam o wode skladam wniosek na dodatek w styczniu mieszkam w bloku woda rozliczana kwartalnie czy musze do wniosku dolaczyc rozliczenie za III kwartal czy tylko za IV no podaje sie dochody za 3 miesiace poprzedajace zlozenie wniosku tak czy nie
Wydatek na wodę nie ma nic wspólnego z dochodem ani okresem dochodu. Przy wniosku składanym przykładowo w styczniu należałoby pokazać rozliczenie wody, z którego wynika kwota wydatku do poniesienia w styczniu (mile widziana już zapłacona kwota). Nie przeszkadza w tym szerszy zakres rozliczenia.
no a jednak panie wliczyly mi do dochodu rozliczenie za wode za IIIkwartal bo swistek ze spoldzielni o wysokosci zwrotu dostalem w pazdzierniku czili dolaczyli go do dochodu za IV kwartal
Jeśli wystąpiła nadpłata, to zgodnie z częstą powszechną i wyrokami, zalicza się ją do dochodów za minione 3 miesiące.
Niezależnie od niej zostają wydatki do poniesienia w bm.
Niezależnie od niej zostają wydatki do poniesienia w bm.
Oprócz woda pomocy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
czy ktoś już wydał pierwsze decyzje w spr. DE
wspólnota-przymusowe konto?
instrukcja kan. dod. energet.
dożywocie
dod. energetyczny-umowa energii
DE - szkolenie merytoryczne
podział mieszkania
chce mi się płakać :(
czy tu wszyscy mowia tylko o DE?
dodatek mieszkaniowy do mieszkania własnościowego
przyjmowanie wniosków na dod. mieszkaniowy