Witam, mam na imie Paulina mam 21 lat jestem studentka pierwszego roku pochodze z warmii i mazur, pisze na tym forum bo nigdzienie widze dla siebie szansy na pomoc. Od 2 lat jestem na bezrobociu bez prawa do kuroniowki , mama ma 529 zl zasilku stalego a ojciec 1200zl renty chce sie usamodzielnic rodzice nie sa wstanie mnieutrzymywac czy jestjakas szansa na jakis zasilek lub inna pomoc jestem w bardzo trudnej sytlacji, jak mam zrobic zeby pracownica gopsu nie liczyla mnie do ojca dochodow przeciez studiuje tylko mieszkam z rodzicami ale oddzielnie w pokoju. Co mamzrobic wtaktrudnym przypadku
piszesz że chcesz się usamodzielnić ? czy zamierzasz to zrobić uzyskując zasiłek z pomocy społ? jesteś młodą osobą w trakcie nauki, a wiec atrakcyjną dla pracodawców czy szukałaś pracy jakiekolwiek? szukając pomocy w formie zasiłku w tak młodym wieku sama zrobisz sobie krzywdę. Ponadto zasiłek stały dla osoby samotnej ? - 529? a dochód w rodzinie (renta taty) 1200 zł? coś mi tu nie pasuje
Teraz urzędy pracy będą przyznawać bony na zasiedlenie ,Jeżeli chciałabyś wyjechać i tam pracować to biuro pracy może ci opłacać mieszkanie przez 6 miesięcy, pod warunkiem ,że tam będziesz pracować.