mam w programie sygnity decyzję zwrotową za okres 07/2014 do 09/2014. Dłużnik wpłacił kwotę określoną w decyzji + odsetki jak wprowadzić tę wpłatę w sygnity ? aby rozliczyło ją na tę właśnie decyzję ? Wierzycielka obecnie pobiera FA od 10/2014 do nadal .
Powinnaś wpłaty rozliczać zawsze na najstarsze zaległości. Ale jeżeli mimo to upierasz się do klep -> Lista wypłaconych pozycji (szukasz odpowiedniego okresu) i klikasz Wprowadź zwrot, wprowadzasz odpowiednie kwoty ręcznie.
Jeśli określiłaś w decyzji termin do spłaty i dłużnik wskazał Nr decyzji to ja bym zaliczyła na zaległość z tej decyzji. Ogólnie to jest z tym problem jak to zaliczać!!! U mnie wygląda to tak że jeśli dłużnik wpłaca sam to rozliczam na decyzję która mam najpóźniej wydaną, jeśli wpłaca komornik to na zaległość najstarszą
a ja bym zrobiła tak: wnioski FA- lista dłużników - wybieram właściwego- lista wypłaconych pozycji- zwroty automatem i tam jest: decyzja o zwrocie należności przez dłużnika alimentacyjnego i wybierasz z listy decyzje której potrzebujesz