Wpłaty od dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 sie 2016, 7:44

Dzień dobry,
przejęłam FA i mam już po kilka bezpośrednich wpłat od dłużników. Wczoraj dowiedziałam się że muszę napisać szybko pismo do komornika, że były takie wpłaty w takiej dacie i zapytać czy informować go o każdej bezpośredniej wpłacie. Czy ktoś ma wzór takiego pisma do komornika? Proszę o pomoc.
NowaNieUciekaj

Napisano: 19 sie 2016, 8:14

na szkoleniu uczą, ze wpłaty od dłużników przekazywać do komorników
nowwa

Napisano: 19 sie 2016, 8:15

na szkoleniu kłamią.
Po prostu o każdej wpłacie informuj komornika na bieżąco.
Gdy tego nie uczyniłaś to nadrób to teraz.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2016, 9:03

Pan Mazurkiewicz wczoraj na szkoleniu powiedział, żeby odsyłać pieniądze do komornika albo się z nim dogadać, że wystarczy informacja.
Ponawiam pytanie, czy ktoś posiada wzór takiego pisma. Ewentualnie czy może to wyglądać tak:

Komornik Sądowy przy
Sądzie Rejonowym
w Polsce
ul. Polska 1

Ośrodek Pomocy Społecznej w Polsce informuje, że dłużnik alimentacyjny Pan Jan Kowalski PESEL 0000000 zam. Polska 2, 00-000 Polska w dniu 18-08-2016 r. dokonał wpłaty w kwocie 150,00 zł bezpośrednio na konto NASZE.
W załączeniu przesyłam zestawienie zobowiązań dłużnika alimentacyjnego Pana Jana Kowalskiego za okres od 01-10-2008 r. do 18-08-2016 r.
NowaNieUciekaj

Napisano: 19 sie 2016, 9:19

Mam dłużnika, który cały czas wpłaca na konto naszego ośrodka. Informuję pismem komornika o każdej wpłacie. Nie ma żadnego problemu. Komornik księguje i odsyła mi pismo, że wpłata została przez niego zaksięgowana.
Oprócz pisma z kwotą i datą wpłaty nie wysyłam mu nic więcej.
Kulcia
Referent
Od: 25 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x