witam mam dostęp do zone muszę wprowadzić dodatek mieszkaniowy jak to się robi? deklarACJA Z BUDYNKIEM OSOBY KTÓRA MA DODATEK MIESZKANIOWZY JEST WPROWADZONA ALE NIE WIDZĘ JAK ZAZNACZYĆ DODATEK MIESZKANIOWY
gdy się juz zalogujesz do systemu ZONE po lewej stronie masz świadczenia socjalne...klikasz na to i pojawia Ci się Nowy...i eksportuj. Klikasz na nowy i wpisujesz ulicę i nr budynku na jaki jest dodatek mieszkaniowy np. Mickiewicza 2...zaznaczy sie Ci ten adres i wtedy aby wpisać nr lokalu klikasz na napis "dodaj lokal dla tego formularza" wpisujesz nr np 5 i klikasz na "ptaszek" pożniej Ci się pojawi strona z danymi adresowymi budynku. Powinien pojawic się adres cały oraz adres organu który wprowadza dane...zaznaczasz dodatek mieszkaniowy...niżej świadczenie pieniężne...kwota przyznanego świadczenia (ja wpisuję kwotę dodatku z 6 miesięcy), data przyznania świadczenia (data wydania decyzji o dodatku), szczególny cel przyznania świadczenia (wpisuję okres na jaki przyznano dodatek oraz że w tym ryczałt np za brak centralnego ogrzewania, brak ciepłej wody lub brak gazu) następnie klikasz na wyślij świadczenie (kwadracik prawy dolny róg...) i to wszystko
ja zasugerowałam się tym..."witam mam dostęp do zone muszę wprowadzić dodatek mieszkaniowy jak to się robi? " ale faktycznie "ALE NIE WIDZĘ JAK ZAZNACZYĆ DODATEK MIESZKANIOWY" może to oznaczać, że najpierw nalezy uzyskać uprawnienie do wprowadzania dodatku mieszkaniowego ...otrzymać dostęp i wtedy wprowadzać...czyli Burmistrz upowaznia osobę...a administrator lokalny wysyła twoje dane (upowąznienie) do ZONE...i wtedy otrzymujesz dostęp...ja miałam wcześniej dostęp bo byłam upoważniona do wprowadzania deklaracji odnośnie źródeł ciepła...odzielnie musiałam otrzymac dostęp wprowadzania dodatku mieszkaniowego inaczej tego nie przeskoczysz:)