Wreszcie ktoś się odważył - GRATULUJĘ MATKOM PROTESTUJĄCYM W SEJMIE - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]

Napisano: 20 mar 2014, 18:34

\'ale za co?\'

Idź popracuj to zobaczysz. Kuwa, jak to jest, że najlepiej i najłatwiej się wydaje cudze pieniądze i zagląda do czyichś portfeli. Oczywiście - ludzie tworzący prawo pracujący w ministerstwach powinni zarabiać najniższą krajową, tak samo urzędnicy którzy wydają kilka tysięcy decyzji rocznie na miliony złotych, a najlepiej, żeby urzędasy pracowały za darmo, bez prawa do emerytur - w końcu to darmozjady! Zdrowa tkanka narodu i prawdziwi Polacy patrioci krzyczeli dziś w sejmie - daj! daj! daj!
~Iks

Napisano: 20 mar 2014, 18:40

uważaj bo za chwilę możesz Ty tak krzyczeć.
~x

Napisano: 20 mar 2014, 19:53

Nie strasz, nie strasz, bo się... :) Chętnie bym pojechał i poprotestował sobie przy okazji się czegoś domagając - niestety ustawowo mi nie wolno.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 20:10

,,ustawowo mi nie wolno\'\', no to najwyższy czas to zmienić - hasło ,,zmieniamy to co zmienić nie można\'\'
~Kati

Napisano: 20 mar 2014, 20:15

Tylko, że to jest taki sprytny zakaz, że aby to zmienić to trzeba go złamać ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2014, 20:40

to tak jak po złamaniu reki - jak źle się zarośnie trzeba jeszcze raz złamać
~Kati

Napisano: 21 mar 2014, 10:03

moje zdanie na ten temat jest takie że należało by zacząć od orzecznictwa bo w małych srodowiskach to sie ludzie znają i widać kto ma orzeczenie ze wskazaniami a kto ich nie dostanie i tak samo też znaczny stopień to sie otrzymuje za nazwisko a nie za niepełnosprawność. Gdyby te orzeczenia były faktyczne z niepełnosparwnością to by wystarczyło żeby Ci opiekunowie dostawali w wysokości płacy minimalnej i zasiłek pielęgnacyjny chociaz wyrównany z dodatkiem jaki wypłaca ZUS tj 206 zł od marca
~carina

Napisano: 21 mar 2014, 10:13

Socjalistyczne problemy. Ile by kasy nie dał, to zawsze będzie mało. Nasza rzeczywistość jest ciężka. U mnie ludzie gonią co dzień 80 km po 1200-1500 pensji, z czego 300 wydają na bilet, do tego dojdzie wyżywienie i okazuje się że pracują za pół darmo. A tu wszyscy mają się jeszcze zrzucać na kolejną pokrzywdzoną grupę społeczną. Kasa na niepełnosprawnych idzie olbrzymia. Problem leży w tym, ze zamiast kasy powinni dawać etatowych zawodowych opiekunów i miejsca, gdzie ci niepełnosprawni mogliby przebywać. Niby coś pozytywnego się w tym temacie dzieje (ŚDS), czy jakoś tam) ale to jeszcze długa ewolucja.
~west

Napisano: 21 mar 2014, 10:18

tylko z drugiej strony zapominacie jaki jest koszt pobytu takiego dziecka w DPS
~dżela :-)

Napisano: 21 mar 2014, 10:26

U mnie w OPS wypłacane jest obecnie około 100 świadczeń pielęgnacyjnych z czego około 20 to są na dorosłe dzieci które na większość dnia chodzą na Warsztaty Terapii Zajęciowej lub innych form pomocy tego typu a mamusie w tym czasie mają wolne i chodzą na prezentacje garnków pościeli itp. Często nawet nie znają odpowiedzi gdzie w godzinach popołudniowych znajduje się ich dziecko.
Nie chce umniejszać tym osobom co rzeczywiście muszą cały dzień i noc poświęcić dla swojego dziecka bo tych podziwiam.
Ale drażnią mnie komentarze mamusiów typu \"to przywiozę wam mojego/moją Anie Kasie Kubę itp to się nią zajmujcie za 620 zł
~ja

Strona 3 z 3    [ Posty: 30 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x