wspieranie rodziny - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 maja 2014, 11:08

Ojciec nie żyje. Matce sąd ograniczył władzę rodzicielską i ustanowił nadzór kuratora.
Zgodnie z art. 10 ust.1 ustawy o wspieraniu rodziny ... pracę z rodziną organizuje gmina tj. ops. Sprawa trafiła do mnie. Napiszcie proszę jakie ja mam podjąć działania z tą rodziną ?
agnieszka 1

Napisano: 27 maja 2014, 11:44

a dlaczego ma ograniczone prawa rodzicielskie? może trzeba jej asystenta ?
abc

Napisano: 27 maja 2014, 12:25

Ograniczenia z powodu nadużywania alkoholu. A asystenta nie mamy zatrudnionego.
agnieszka 1

Napisano: 27 maja 2014, 14:26

Proszę niech jeszcze ktoś się wypowie :(
agnieszka1

Napisano: 27 maja 2014, 14:55

robisz wszystko to co należy do zadań pracownika socjalnego, po prostu
Dora1

Napisano: 28 maja 2014, 10:17

Jeśli nadużywa alkoholu to trzeba zrobić wszystko żeby kobieta dostawała jak najmniej gotówki do ręki (jeśli masz takie możliwości), możesz też podpisać z ni kontrakt odnośnie leczenia odwykowego, być w stałym kontakcie z kuratorem społecznym i w miarę możliwości częste wizyty w rodzie.
CcCcC

Napisano: 28 maja 2014, 11:44

Niezwłocznie zgłosić kobietę do GKRPA
Esia

Napisano: 28 maja 2014, 12:25

To, że nie macie asystenta, nie znaczy, że nie możecie go mieć. Pogadaj z kierownictwem i zatrudnijcie osobę na to stanowisko np. na umowę zlecenie. Dobry asystent pomoże rodzinie ale przede wszystkim będzie miał wgląd w sytuację rodziny i zareaguje w razie potrzeby.
Basia12

Napisano: 29 maja 2014, 9:06

Przede wszystkim spotkaj się z kuratorem, ustalcie wspólny plam działania. Nie może tak być ,ze jest kurator rodzinny a ty działasz sama lub działania się dublują. razem będzie łatwiej i co 2 głowy to nie jedna. 8-) 8-)
Wredna1

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x