wspólnota-spółdzielnia - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 03 mar 2014, 10:57

co zrobić z decyzją i kasą jeżeli w trakcie pobierania dodatku zawiera się wspólnota mieszkaniowa a wcześniej była spółdzielnia? czy wystarczy mi pismo z nowym numerem konta jakie kroki podjąc? Rodzina ma przez kilka m-cy jeszcze dodatek i nie wiem co zrobić z tym fantem.
~****

Napisano: 03 mar 2014, 15:13

też mnie to interesuje, może ktoś coś wie na ten temat?
~ma

Napisano: 03 mar 2014, 15:19

spółdzielnia powinna przysłać pismo informujące o przekształceniu. wypis z KRS, statut kto jest teraz zarządca (czy zarząd, kto ma uprawnienia do zatwierdzania wniosków o DM oraz informacje, ze zmienia nr konta bankowego z prośbą o przelew pieniędzy na nowy rachunek
~KK

Napisano: 03 mar 2014, 16:03

Popieram odpowiedź ~KK (bo jak widać temat nie każdemu jest oczywisty).
~jh

Napisano: 04 mar 2014, 17:18

nic nie dostaliśmy ze spółdzielni, tylko wspólnota przysłała pismo, że \"wydzielili się ze spółdzielni i żeby od teraz przesyłać na ich konto (podane w piśmie) dodatki osób, które obecnie tworzą wspólnotę. Spółdzielnia nie poinformowała o fakcie.
~****

Napisano: 05 mar 2014, 12:02

Hoho. To może my też napiszemy i podamy moje konto?

Formalnie jednak to nie tak. Jeśli spółdzielnia potwierdziła wniosek i dostawała kwoty, to powinna teraz co najmniej potwierdzić zmianę.
~jh

Napisano: 05 mar 2014, 12:08

Niech ktoś się jeszcze wypowie bo to nie jest takie proste
~jm

Napisano: 06 mar 2014, 20:41

Poradzcie jak zalatwic to poprawnie bo termin wyplat za pasem a rozwiazanie w lesie
~jm

Napisano: 07 mar 2014, 11:44

jak nie idze tego załatwić przez telefon lub osobiście to wysłać pisma do spółdzielni i do wspólnoty z prosbą o potwierdzenie informacji..
~KK

Napisano: 07 mar 2014, 12:21

A nie powinni przedstawić jakiegoś dokumentu, np uchwały ogółu właścicieli o wydzieleniu ze spółdzielni, decyzji o nadaniu nip, Regon.
~slawko

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x