współpraca z KRUS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 21 lut 2025, 14:37

jaką macie praktykę z Waszymi KRUS-ami?mam zapłacone składki za I kwartał 2025r. Okazało się, że pani nie będzie miała już w marcu świadczenia pielęgnacyjnego, składka została zapłacona. Czy KRUS Wam zwraca? Czy pomniejsza kolejny kwartał o tą składkę? Tylko jak to ugryźć w programie.
Beatris
Podinspektor
Od: 12 sty 2015, 17:38
Zajmuję się:

Napisano: 24 lut 2025, 14:19

Pisałam pismo do Krus z informacją, że osoba utraciła prawo do świadczenia ponieważ sama tego nie zgłosiła. Krus przysłał nam pismo o ustaniu ubezpieczenia w związku z ustaniem okoliczności uzasadniających podleganiu ubezpieczeniu. Napisali nam, że na koncie tej osoby powstała nadpłata w kwocie ... i w ciągu 7 dni prozą o dyspozycję czy maja nam zwrócić na konto czy maja zaliczyć na inną osobę jesli tak to prosili o wskazanie osoby.
Maks2005
Praktykant
Od: 11 wrz 2023, 18:10
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 28 lut 2025, 9:01

Beatris pisze:
21 lut 2025, 14:37
jaką macie praktykę z Waszymi KRUS-ami?mam zapłacone składki za I kwartał 2025r. Okazało się, że pani nie będzie miała już w marcu świadczenia pielęgnacyjnego, składka została zapłacona. Czy KRUS Wam zwraca? Czy pomniejsza kolejny kwartał o tą składkę? Tylko jak to ugryźć w programie.
[/quote

Nauczona doswiadczeniem...Nie ma mozliwosci przyjęcia zwrotu w Sygnity. Prędzej KRUS powinien umniejszyc następna kwotę składek o kwotę nadpłaty.
@Kiki8074
Stażysta
Od: 26 paź 2023, 21:51
Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x