współpraca z KRUS
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
współpraca z KRUS
jaką macie praktykę z Waszymi KRUS-ami?mam zapłacone składki za I kwartał 2025r. Okazało się, że pani nie będzie miała już w marcu świadczenia pielęgnacyjnego, składka została zapłacona. Czy KRUS Wam zwraca? Czy pomniejsza kolejny kwartał o tą składkę? Tylko jak to ugryźć w programie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Re: współpraca z KRUS
Pisałam pismo do Krus z informacją, że osoba utraciła prawo do świadczenia ponieważ sama tego nie zgłosiła. Krus przysłał nam pismo o ustaniu ubezpieczenia w związku z ustaniem okoliczności uzasadniających podleganiu ubezpieczeniu. Napisali nam, że na koncie tej osoby powstała nadpłata w kwocie ... i w ciągu 7 dni prozą o dyspozycję czy maja nam zwrócić na konto czy maja zaliczyć na inną osobę jesli tak to prosili o wskazanie osoby.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.
- Kontakt:
Re: współpraca z KRUS
Beatris pisze: 21 lut 2025, 14:37 jaką macie praktykę z Waszymi KRUS-ami?mam zapłacone składki za I kwartał 2025r. Okazało się, że pani nie będzie miała już w marcu świadczenia pielęgnacyjnego, składka została zapłacona. Czy KRUS Wam zwraca? Czy pomniejsza kolejny kwartał o tą składkę? Tylko jak to ugryźć w programie.
[/quote
Nauczona doswiadczeniem...Nie ma mozliwosci przyjęcia zwrotu w Sygnity. Prędzej KRUS powinien umniejszyc następna kwotę składek o kwotę nadpłaty.
Oprócz współpraca z KRUS - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek rodzinny
MOPR Kielce zwolnienia w ops?
szkolenia- orzeczenia o niepełnosprawności
wygaśnięcia decyzji z powodu śmierci adresata
zp a ubezwłasnowolnienie
orzeczenie zus a zasiłek pielęgnacyjny
czy dobrze wylicza zł za zł
Koordynacja. Zł za zł. Co zrobić?
ubezpieczenie zdrowotne przy ŚP
ZUS nie bedzie potrącał. Pomocy!!!
czy jest zachowana właściwość organu