możecie podzielić się opiniami jak współpracujecie z urzędami pracy odnośnie wypłaty świadczenia rodzicielskiego w przypadku jak osoba ma zasiłek dla bezrobotnych?Chodzi mi jak ustalacie kwoty skro urząd pracy wypłaca dopiero w następnym miesiącu?A my ustalamy już decyzją na całe 52 tygodnie.W SEPI mam tylko w tym momencie stan zas. dla bezrobotnych na grudzień(wypłata w styczniu). Piszecie do nich jakieś pisma?
w decyzji nie pisze comiesięcznej kwoty tylko
przyznaje od dnia ... do dnia ... w wysokości 1000 zł miesięcznie, a w uzasadnieniu ze urodziła dziecko w okresie pobierania zasiłku dla bezrobotnych w związku z powyższym świadczenie rodzicielskie w okresie od dnia .. do dnia ... przysługuje w wysokości różnicy pomiędzy kwota świadczenia rodzicielskiego a kwota pobieranego przez Panią zasiłku dla bezrobotnych pomniejszonego o zaliczkę na podatek.
hm. Przypuśćmy, że dziś wydam decyzję. w programie we wniosku wpiszę prawidłowoą kwotę do wypłaty wg ostatnich danych jakie mam z urzędu pracy a w decyzji ok wpisze kwotę 1000 zł. Pani w kwietniu zadzwoni i powie, że w marcu otrzymała inną kwotę zasiłku dla bezrobotnych i za mało jej "dopłaciłam" różnicę.I wtedy zmieniam decyzję? Pytam bo do tej pory tego nie miałam.