wstrzymanie usłu opiekuńczych na czas pobytu w szpitalu - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 13 mar 2014, 15:09

Czy mogłabym prosić Was o pomoc, w jaki sposób od strony formalnej wygląda zawieszenie wykonywania usług opiekuńczych na czas pobytu klienta w szpitalu?
Decyzją to robicie i na jaki art. powołujecie się?
~zz

Napisano: 13 mar 2014, 15:46

W szpitalu to bym nie zawieszał... a kto pomoże człowiekowi w szpitalu? Opiekunka się przyda jak znalazł....
~ups

Napisano: 13 mar 2014, 16:05

Też nie ruszałabym decyzji z powodu pobytu w szpitalu.
~Esia

Napisano: 13 mar 2014, 21:01

My uchylamy ze względu na brak możliwości realizacji pomocy usługowej.
Opiekunka udziela pomocy w miejscu zamieszkania a nie szpitalu.
~Wredna

Napisano: 14 mar 2014, 12:06

Osoba jest 5 czy 10 dni w szpitalu i uchylacie decyzję? My nie uchylamy. Osoba po prostu płaci mniej za usługi tj. zgodnie z kartą pracy.
~Agni

Napisano: 14 mar 2014, 13:22

mY UCHYLAMY, TAK KAZALI, TAK ROBIMY.
~Wredna

Napisano: 14 mar 2014, 13:23

Wredna, a jak córka bierze chorą matkę na 3 dni na święta, z których 1 dzień to dzień roboczy, to też uchylasz? Broń Boże nie pytam złośliwie, kieruje mną jedunie ciekawość poznawcza :)
~Esia

Napisano: 14 mar 2014, 13:32

E.......chyba złośliwie Uchylamy jak tylko ląduje w szpitalu a nie święta gdzie ma usługi w dni robocze ale jak jedzie w połowie grudnia i zostaje do nowego roku.uchylamy. Tak sobie życzą prawnicy gminy i nie będę dyskutować g ó w n i a r z a m i( średnia wieku prawnika 31 lat) bo mi szkoda nerwów.
Ciekawska.......:):):):) mnie tylko szkoda koleżanek z terenu bo to robota w kółko.
~Wredna

Napisano: 14 mar 2014, 14:30

Masz rację, bo to wieczne uchylanie decyzji to robota glupiego... No a np. dozywianie? Dziecko nie przychodzi do szkoły, jest chore, nie je paru posiłków...
Czyli - wg prawników w Twoim OPSie - też powinniśmy uchylić ze względu na brak możliwości realizacji pomocy w formie dożywiania?
~Esia

Napisano: 14 mar 2014, 14:31

Moja klientka trafiła jednak do ZOL-u, więc raczej dłuższa nieobecnośc w domu.
~zz

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x