do budżetu przekazujemy zwroty za lata ubiegłe i odsetkioga pisze:zwykłe pismo do strony
w programie wstrzymujesz
zastanawiam się tylko jak to wygląda w przypadku, gdy strona nie odbiera pieniędzy w kasie? to te pieniądze po trzech miesiącach oddajemy do budżetu jako niepodjęte i w sprawozdaniu wykazujemy je w tej samej tabeli co nienależnie pobrane? a co robimy z decyzją, bo patrząc na decyzję to wygląda jakby cały czas miało prawo do swiadczeń?
Tak, przy czym musisz sprawdzić również czy zwrotowi nie podlega także zasiłek rodzinny. Chyba że z ustaleniem/uznaniem ojcostwa masz od razu załatwioną sprawę alimentów.Karlitos pisze:też mam taki przypadek i się zastanawiam od kiedy decyzja w sprawie nienależnie pobranego dodatku z tyt. samotnego wychowywania dziecka od momentu uprawomocnienia się wyroku???
Od prawomocnego wyroku.Karlitos pisze:Kronos akurat sprawę alimentów mam załatwioną w jednym wyrokuz tym że Sąd zasądził alimenty od dnia urodzenia się dziecka i tu jest właśnie mój dylemat czy nienależnie pobrane dopiero od uprawomocnienia czy też od kiedy kobieta pobiera w ogóle
![]()
![]()