..... informuje, że pismem z dnia ..... zarządca lokalu zgłosił, że nie uregulował Pan należności za zajmowany lokal za okres dwóch ostatnich miesięcy, tj. za ......
Działając na podstawie art. 61 § 1 i § 4 Ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego Ośrodek zawiadamia Pana o wszczęciu postępowania administracyjnego.
Z uwagi na przysługujące prawo do wypowiedzenia się w sprawie, w myśl art. 10 § 1 kpa prosimy o stawienie się terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania celem wyjaśnienia sprawy zaległych zobowiązań, które powstały w okresie obowiązywania decyzji z dnia ..... nr ..... przyznającej dodatek mieszkaniowy.
W przypadku uregulowania zaległości prosimy o dostarczenie zaświadczenia wydanego przez zarządcę lokalu.
Informujemy, że zgodnie z art. 7 ust. 11 ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o dodatkach mieszkaniowych w przypadku stwierdzenia, że osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy, nie opłaca na bieżąco należności za zajmowany lokal mieszkalny, wypłatę dodatku mieszkaniowego wstrzymuje się, w drodze decyzji administracyjnej, do czasu uregulowania zaległości.
Jeśli uregulowanie zaległości nie nastąpi w ciągu 3 miesięcy od dnia wydania decyzji wstrzymującej, decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowego wygasa. W przypadku uregulowania należności w terminie 3 miesięcy wypłaca się dodatek mieszkaniowy za okres, w którym wypłata była wstrzymana.
Ośrodek informuje również, zgodnie z art. 73 § 1 kpa przysługuje Panu prawo wglądu w akta sprawy, sporządzania z nich notatek, kopii i odpisów. Prawo to przysługuje również po zakończeniu postępowania.
A wzór wszczęcia postępowania w przypadku utraty tytułu prawnego do lokalu? Przychodzi osoba tłumaczy nam co było przyczyną tego i co dalej? Pytam bo nie miałem wcześniej takiej sytuacji odnośnie utraty tytułu podczas trwania DM.
A wzór wszczęcia postępowania w przypadku utraty tytułu prawnego do lokalu? Przychodzi osoba tłumaczy nam co było przyczyną tego i co dalej? Pytam bo nie miałem wcześniej takiej sytuacji odnośnie utraty tytułu podczas trwania DM.
jak osoba utraciła tytuł prawny...a z jakiego powodu?
jeżeli utraciła to należy dodatek wygasić chyba ...bo żeby mieć dodatek trzeba mieć tytuł prawny do lokalu
ja bym pismo jakieś wysłała do zarządcy z pytaniem o tytuł prawny...i wtedy miała sytuację jasną
Była podpisana umowa najmu z TBS-em na czas określony i wnioskodawca nie dopilnował terminu przedłużenia umowy. Został aktualnie bez tytułu prawnego. Informację mam od pracownika socjalnego, bo do chwili obecnej zarządca o tej sytuacji nie poinformował.
Była podpisana umowa najmu z TBS-em na czas określony i wnioskodawca nie dopilnował terminu przedłużenia umowy. Został aktualnie bez tytułu prawnego. Informację mam od pracownika socjalnego, bo do chwili obecnej zarządca o tej sytuacji nie poinformował.
i tak warto mieć pismo od zarządcy ...wtedy będzie wiadomo na 100 % jaka jest sytuacja...albo zadzwoń ...może juz sprawa się wyjaśniła i tytuł prawny będzie
informację od pracownika socjalnego też masz nieoficjalną...a to zarządca potwierdza tytuł prawny na wniosku więc ja bym na początku zadzwoniła...a jeżeli nie ma tytułu to niech pismo napiszą ...
Już to uczyniłem, jutro zarządca podeśle pismo z potwierdzeniem braku tytułu prawnego. Wtedy uchylę decyzję od września i będę wszczynał postępowanie. Tylko co dalej? Przyjdzie wyjaśnić mi petent i domyślam się, że będzie się tłumaczył że to wina zarządcy. Trzeba będzie sporządzić pismo o zwrot nienależnie pobranej kwocie DM? Jakieś odsetki dodatkowo?