Wszczynać postępowanie ws. uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych??? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 sty 2025, 9:39

Witam

Wezwałam dłużnika na wywiad alimentacyjny, Wezwanie odebrała konkubina dłużnika. Dłużnik nie pojawiał się więc wysłałam pismo na policję o ustalenie miejsca pobytu zobowiązanego i ponaglenie go do stawiennictwa na wywiad. Wczoraj otrzymałam pismo z policji, że nie ponaglono dłużnika do stawiennictwa ponieważ nie zastano go pod wskazanym adresem. Nie ustalono również jego aktualnego miejsca pobytu. Powinnam wszcząć postępowanie ws. uchylania się od zobowiązań alimentacyjnych czy nie????
Ewelcia83
Stażysta
Od: 25 lis 2019, 15:42
Zajmuję się: DM/DE/SW/FA

Napisano: 08 sty 2025, 9:44

Jeżeli miałaś odebrane to jest skutecznie doręczone. Chyba, że masz wątpliwości ze dłużnik może nie przebywać pod wskazanym adresem to piszesz do komornika o ustalenie miejsca zamieszkania i pisemko do krajowego rejestru karnego czy czasem nie jest w więzieniu. Ja na policje nigdy nie pisze. Komornik jest od ustalenia miejsca zamieszkania.
Ewcia85
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 12:38
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2025, 9:33

Jak aktualnie powinien wyglądać wniosek do KRK?.
Właśnie muszę wystąpić, a dość długo nie pracowałam na stanowisku więc tak jakby od podstaw.
Alicja86
Praktykant
Od: 05 sty 2015, 8:27
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2025, 10:48

Pmgops
Praktykant
Od: 24 kwie 2023, 13:22
Zajmuję się: podinspektor ds. funduszu alimentacyjnego

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]