WTZ - nowi uczestnicy - Warsztaty Terapii Zajęciowej

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 17 paź 2016, 14:13

Tomasz1981 pisze:Ze sprawozdaniem na koniec roku, składa się jeszcze taką tabelkę w excellu "INFORMACJA O WTZ" )oddzielnie dla każdego wtz), gdzie przedstawia się plany na następny rok, koszty, ilość uczestników itp. Oczywiście umowa musi ulec również zmianie.
no no, to ja o tym sprawozdaniu piszę :) i oczywiście aneks obowiązkowo!!
pcprkolb

Napisano: 18 paź 2016, 15:54

Należny pamiętać, o konieczności powołania zespołu przez Starostę. O rozszerzaniu liczby uczestników mówi cały paragraf 6 rozporządzenia Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 25 marca 2004 r. w spawie WTZ.
asia4444

Napisano: 19 paź 2016, 10:41

A dlaczego nowi uczestnicy muszą zacząć zajęcia jeszcze w grudniu, z jakiego przepisu to wynika?
W rozporządzeniu o algorytmie jest zapis "3. Maksymalna kwota zobowiązań samorządu powiatowego do wypłaty w 2016 r. i w latach następnych z tytułu dofinansowania kosztów działania warsztatów terapii zajęciowej jest wyliczana jako iloczyn liczby uczestników warsztatów terapii zajęciowej wynikającej z podpisanych umów przez powiat do dnia 31 grudnia roku poprzedzającego rok, na który jest obliczany algorytm, i kwoty środków na dofinansowanie kosztów rocznego pobytu jednego uczestnika w warsztacie terapii zajęciowej w wysokości 15.996 zł".
Wg mnie mowa jest o umowie i to nawet z dnia 31 grudnia. Może jednak jestem w błędzie?
Z.Z.

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x