Wybór tematu pracy zaliczeniowej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 lip 2014, 18:28

Witam :) szukam inspiracji na napisanie pracy zaliczeniowej na specjalizacji z organizacji pomocy społecznej. Jakoś nie przychodzi mi nic ciekawego do głowy może ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć ciekawego lub z własnego doświadczenia :) Będę bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam
Sasetka24

Napisano: 23 lip 2014, 19:37

Proponuję temat "Prestiż pracownika socjalnego" bądź "Społeczne postrzeganie i oczekiwania wobec pracownika socjalnego" coś w ten deseń. Myślę, że to świetny temat. Dlaczego?
1. Praca socjalna to niezastąpiona i szlachetna działalność, ale z racji tego, że jest to działalność szeroka i stosunkowo młoda, brakuje jej ram i społecznej świadomości. Przyczynisz się tym samym do jej popularyzacji, sama dowiesz się wiele i przedstawisz temat, który będzie nietuzinkowy.
2. Pisząc kolejną pracę na temat bezrobocia, bezdomności, uzależnień po prostu powielasz i powtarzasz inne prace, z tą różnicą, że poparte własnymi badaniami. Nie mniej jednak ja nie jestem zwolennikiem tego typu prac.
jackofblades

Napisano: 24 lip 2014, 12:01

proponuje prace na temat postrzegania ops przez mieszkańców i roli jaką obecnie powinien spełniac
lolka 78

Napisano: 24 lip 2014, 14:30

Dziękuję wszystkim za odpowiedź podpowiedź :) tematy pierwsze mi się podobają może faktycznie zrobię coś w ten deseń :)
Sasetka24

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x