Wybory Prezydenckie 2010
Re: Wybory Prezydenckie 2010
Czy w Polsce może być Twoim zdaniem lewica czy nie? Czy znów mamy mieć jedynie tym razem - słuszną prawicę???
Lewica jest, będzie i była bez względu na to co ja czy Ty myślisz.
Pytanie jest tylko takie
czy wczorajsza zła postkomuna już dzisiaj jest dobrą lewica i ile to może dać głosów w II turze?
I dalej:
czy już potem też będzie dobra lewica czy znowu zła postkomuna?
Już raz powiedział, że ręki nie poda (publicznie powiedział w Gdańsku), a po 7 - 10 dniach podał.
To jak można wierzyć komuś kto raz jest tak a potem odwrotnie w zależności od koniunktury i własnych wyborczych (albo koalicyjnych) potrzb.
Pytanie jest tylko takie
czy wczorajsza zła postkomuna już dzisiaj jest dobrą lewica i ile to może dać głosów w II turze?
I dalej:
czy już potem też będzie dobra lewica czy znowu zła postkomuna?
Już raz powiedział, że ręki nie poda (publicznie powiedział w Gdańsku), a po 7 - 10 dniach podał.
To jak można wierzyć komuś kto raz jest tak a potem odwrotnie w zależności od koniunktury i własnych wyborczych (albo koalicyjnych) potrzb.
Ot to właśnie polityka... Napoleon zdefiniował. Kaczyński obiecał tyle mieszkań i co? Na ślubie przysięgali wierność i co? Tak mozna w kółko. Myślę, że liczą się czyny.
Jest sporo przysłów nie tylko o gęsiach, np - tylko krowa nie zmienia poglądów:)
Jest sporo przysłów nie tylko o gęsiach, np - tylko krowa nie zmienia poglądów:)
z dnia na dzień i odwrotnie? no to fakt można i z minuty na minutę, być jednocześnie \"za a nawet przeciw\" tylko po co włazić dwa razy do tej samej brudnej wody?
Można także podnieść składkę zdrowotną z 9% do 6% (czerwiec Białystok - z tego postu). W kampanii można obiecać wszystko!!!!
I we wszystko można uwierzyć.
do ~Wandy \"tuśkutuśku\" nie kandyduje a w wyborach 2011 pewnie i jego wyborcy rozliczą, tak jak i pozostałe partie.
Można także podnieść składkę zdrowotną z 9% do 6% (czerwiec Białystok - z tego postu). W kampanii można obiecać wszystko!!!!
I we wszystko można uwierzyć.
do ~Wandy \"tuśkutuśku\" nie kandyduje a w wyborach 2011 pewnie i jego wyborcy rozliczą, tak jak i pozostałe partie.
i jeszcze jedno - był \"Olin\", a jest działacz lewicowy starej daty?
Nie mów, że to jest prawdziwe.
Nie mów, że to jest prawdziwe.
Widzę, że masz ogromny problem. Myślę, że słusznie martwisz się o swojego przyjaciela Komorowskiego.
W czasach PRL za udział w anty-demonstracji 1-Majowej sąd skazał mnie za pobicie kobiety w ciąży. Niestety wielu z tych sędziów nadal orzeka.
Gratuluję Komorowskiemu zwycięstwa w ZK.
Gratuluję Komorowskiemu zwycięstwa w ZK.
\"Puls Biznesu\" zarzuca Platformie Obywatelskiej niedotrzymanie obietnic wyborczych. Jako przykład podaje ustawę o funduszach dożywotnich emerytur kapitałowych, którą w środę przyjęła Rada Ministrów.
Stanowi ona, że osoba przechodząca na emeryturę dostanie tylko indywidualną emeryturę dożywotnią. Tymczasem przed wyborami poseł PO Zbigniew Chlebowski mówił, że emeryt powinien swobodnie dysponować swoimi pieniędzmi. Eksperci, zaskoczeni tą zmianą stanowiska, mówią, że partia, która dąży do liberalizmu, proponuje w kwestii emerytur rozwiązanie dużo mniej liberalne, niż poprzednie rządy - napisał \"Puls Biznesu\".
Stanowi ona, że osoba przechodząca na emeryturę dostanie tylko indywidualną emeryturę dożywotnią. Tymczasem przed wyborami poseł PO Zbigniew Chlebowski mówił, że emeryt powinien swobodnie dysponować swoimi pieniędzmi. Eksperci, zaskoczeni tą zmianą stanowiska, mówią, że partia, która dąży do liberalizmu, proponuje w kwestii emerytur rozwiązanie dużo mniej liberalne, niż poprzednie rządy - napisał \"Puls Biznesu\".
W \"Financial Times\" napisano, , że niektóre problemy rząd sam na siebie sprowadził i wymienia \"nieudolną próbę\" likwidacji państwowych subsydiów dla partii politycznych. Wyraża też opinię, że starania o zreformowanie systemu opieki medycznej przez zgodę na prywatyzację szpitali potykają się o źle napisane ustawy i brak kierunku politycznego.
Jak widać FT tak samo, jak Kaczyński odczytuje zamierzenia PO w stosunku do służby zdrowia.
Oprócz Wybory Prezydenckie 2010 - HYdE PaRK przeczytaj również:
MOPS w Gdańsku
czy dalej bedzie juz tylko gorzej?
jest na co popatrzec
błagam opomoc
Oaza Spokoju Projekt
jak to jest z tym wywiadem alimentacyjnym?
RPO
coś innego
Każdy Polak będzie miał chipa?
REWOLUCJA w MOPS GDAŃSK
do Panów
przymarzanie, zasypanie, odśnieżanie
przystojny prawnik
milosc
Stan Wojenny: Grudzień 1981
takie mamy czasy ja juz nie nadązam stary jestem