ŚR Sygnity. Wniosek na dwoje dzieci. Na pierwsze wychowawczy kończy się 07.11.2021, na drugie zaczyna 08.11.2021 i kończy w 2024. Wszystkie dane w zakładce dot. wychowawczego wprowadzone poprawnie. Niestety zarówno decyzja jak i wyliczenia dla drugiego dziecka to groch z kapustą Ma ktoś taki przypadek? Jak u Was zachowuje się system??
Na pierwsze dziecko dodatek przysługuje za 7 dni, więc (400:30)x7=93,40
Na drugie dziecko przysługuje za 23 dni, więc (400:30)x23=306,70
A co ci wylicza program?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Kocefały. W zakładce dziecka młodszego liczy dodatek z danymi dziecka starszego. Decyzją z automatu przyznaje dla obu dzieci na pełen okres, aczkolwiek w kwocie tylko 400 zł. Ręcznie nie da się dwa razy (dla dwóch dzieci) wprowadzić dodatku, bo krzyczy że już taki jest i jest to błąd twardy. Jak dopiszę drugie dziecko w zakładce świadczeniobiorcy nie mogę zmienić dat przysługiwania. Masakra
Wprawdzie pracuję na innym programie ... ale u mnie to jeszcze trzeba kliknąć, że opieka jest nad jednym dzieckiem.
-jeżeli klikasz na dwoje dzieci to pojawia się problem ( bo to chodzi o bliźniaki )-- i myślę ,że to wywołuje u ciebie dziwne wyliczenia
Nie. Mam wybrany wychowawczy na jedno dziecko. Zrobiłem decyzję z automatu. Kwota się zgadza, a co w sprawozdaniach wyjdzie, to się będę martwił przy sprawozdaniach