Wiem że dla niektórych to chleb powszedni ale dla mnie nowicjusza to problem. Dodatek z tyt. urlopu wychowawczego przyznany do 27.02 wypłacony do 26.02.(mea culpa). Kobieta składa ponownie od 28.02. mogę Jej teraz wypłacić za 27-28 luty tzn. nadpłacić tak żeby suma wypłat za luty wyniosła 400 zł prawda?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
jesli jest to dodatek na to samo dziecko - to tak - bo przysluguje za pelny miesiac, ale jesli na urlop wychowawczy teraz poszla na inne dziecko to juz nie
A co kiedy kobieta będąc od 04.12.2014 r. na wychowawczym rodzi 09.11.2016 r. kolejne dziecko. Czy robię jej uzysk z zasiłku macierzyńskiego od grudnia 2016 r. Pliss!
no właśmieco do tematu chyba juz jestem zmęczona i kombinuje proszę podpowiedzcie i upewnijcie mnie. Babka ma udzielony wychowawczy od 8 grudnia 2016 od kiedy jej przyznaje i wypłacam tez od 8 grudnia?Mam wątpliwości i zgrzyt z...babka nie kwalifikowała sie do rodzinnego w ubieglym tak było mi przekazane przeszła od 8 grudnia na wychowawczy kiedy i od którego miesiaca traktować utratę jej dochodów i przyznać dodatek , kolega mówi że przynać od 1 stycznia miesiaca nastepujacego po miesiacu utraty a ja bym chyba była że od 8 grudnia tak jak pracodawca udzielił, czy źle myślę?To co kolega mówi też jest logiczne ale jak przy wychowawczym?
Gdy kobita przerywa wychowawczy bo rodzi się kolejne dziecko i jest uprawniona do zasiłku macierzyńskiego z ZUS . To czy robię jej uzysk dochodu w związku z przerwaniem urlopu wychowawczego- Plis!