szukam pomocy lub porady - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 06 mar 2015, 11:45

szukam porady,
poszedłesm dzis do ośrodka, żeby złożyc wnioesk o zasiłek opieńuczy bo chce się opiekowąc swoim ojcem bo jest niepełnosprawny i całkowicie unieruchomiony. ale Pani mi odmowiła bo moja mama bierze już takie zasiłek na swoją matkę która tez jest leżąca. one obie mieszkają razem bo babcia ma juz 88 lat i wymaga stałej opieki nie mozemy jej wziasc do domu bo mamy 2 pokoje tylko. a ja mam jeszcze swoja rodzine. i pani mi odmowila bo powiedziala ze moja matka powina sie zajmowac moim ojcem a nie swoja matka. sa jakie s inne drogi ratunku????? Marek Sapielak
szukam pomocy

Napisano: 06 mar 2015, 11:50

złożyłaś wniosek czy odmówiono ci przyjęcia wniosku?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 11:53

wniosek powinni przyjąć i wydać odmowę
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 11:56

Nie daj się zbyc słownie. Tylko domagaj sie przyjęcia wniosku.
W razie czego powołaj sie na wyrok trybunału z 18 listopada 2014 r. Ośrodek powinien dysponować informacja, ze dotyczy nie tylko śp, ale także zdo i szo.
W przypadku odmowy odwołuj sie.
m&m

Napisano: 06 mar 2015, 11:58

nie można przyznać dwóch świadczeń opiekuńczych w jednej rodzinie. Ale myślę ,że nie dotyczy to Ciebie. Rodzin opiekuna ( Twoja rodzina )- to TY, Twoja żona i wasze dzieci. Jeżeli żona nie otrzymuje żadnego świadczenia opiekuńczego ani dodatku z tyt. urlopu wych.- masz prawo otrzymać specjalny zasiłek opiekuńczy. Oczywiście jeżeli spełniasz pozostałe warunki.
~o~

Napisano: 06 mar 2015, 12:25

powiedzieli mi ze nie moge skaldac wniosku bo swiadczenia nie dostane. wrocilem do domu i chcialem poszukac porady. bo ja nie moge podjac nawet zatrudnienia bo moj tato jest lezacy. czy mam jakies szanse?
marek sapielak

Napisano: 06 mar 2015, 12:27

ale nie mogą ci odmówić przyjęcia wniosku ... w ostateczności wyślij poleconym :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 12:28

składaj wniosek.
Jak dostaniesz odmowę to się odwołuj.

Nie mają racji.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 12:31

Panie ELMER to isc i mimo ich niecheci wołac wniosek i złozyc? ja nie chce robic sobie klopotu bo korzystam tam z wegla i z posilkow. zeby sie na mnie nie mscili. co mam im powiedziec ze nie maja racji? i ze kontaktowales sie z innym osrodkiem pomocy spoleczne?
marek sapielak

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x