WYCIECZKI , BIWAKI W ŚDS
Re: WYCIECZKI , BIWAKI W ŚDS
mam w pracowni komputer, w tym czasie uczestnicy pracują samodzielnie- ważne by zajmowali się swoją pracą, szefowa nigdy nie reagowała w negatywny sposób ilekroć weszła a siedziałam przy komputerze- sama siedzi na skejpie
Witam. Czytając Wasze wypowiedzi zastanawiam sie gdzie Wy pracujecie? Od półtora roku jestem kierownikiem ŚDS- czesniej pracowałam w tej placówce jako instruktor terapii - to jeste bardzo specyficzny rodzaj pracy i konieczna jest wieksza swoboda i zaufanie do pracowników. Kierownik wiadomo jest od tego, aby kontrolować pracę swych pracowników, ale w umiejetny sposób i nie tak aby czuli się na kazdym kroku sprawdzani. Powierzając Im wykonanie jakiegoś zadania wierzę, że sobie poradzą a jeśli nie to zawsze wspólnie mozemy temu zaradzaić. Ważna jest atmosfera oraz relacje pamujące wród zespołu, bo Nasi podopieczni są bacznymi obserwatorami- nalezy pamietać,że My jesteśmy dla Nich a nie Oni dla Nas. Pozdrawiam
Gratuluję i zazdroszczę Twoim pracownikom . Niestety u mnie jest inaczej - równo o 180 st.
Wycieczki, wyjazdy tak ale tylko nadgodziny, co się tyczy atmosfery w pracy jest bardzo istotna, kiedy zarobki są takie marne, niestety u nas zmieniło się to na gorsze z powodu nowego kierownika 

Oprócz WYCIECZKI , BIWAKI W ŚDS - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
pilnie potrzebuje pomocy ! Odplatnosc w SDS
bardzo prosze o pomoc
Kontrola zarządcza
przerwa w zajęciach w ŚDS
Czy jest jeszcze ktos dobry ?
WSKAÓWKI MINISTRA
Odpłatność w ŚDS ośrodku mieszanym
Środowiskowe DOmy Samopomocy - koniec terapii zajęciowej?
Odpłatność za pobyt w ŚDS a posiłki?
Dofinansowanie na remont
TERAPIA ZAJęCIOWA-CO DALEJ?
P O D W Y Ż K A W Ś D S
podstawa prawna
wywidy
kontrola zarządcza
Dla uprzejmych