wycofanie TW - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 03 mar 2015, 10:01

dlużnik za posrednictwem komornika sądowego uregulował zadłużenie, które pokryły nalezności TW. napisałam o zmianie zadłużenia do US, ale zostały koszty upomnienia. teraz sam uiścił koszty upomnienia. Mam wystapić do urzędu skarbowego o wycofanie TW pismem? czy jest jakiś wzór?
gopsik 25

Napisano: 03 mar 2015, 10:17

w sygnity z poziomu TW- wydruki możesz zrobic zawiadomienie o spłacie naleznosci objętej TW
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 03 mar 2015, 10:30

ale nie mam sygnity. czy mozesz przesłać wzór takiego zawiadomienia? bardzo proszę.
gopsik 25

Napisano: 03 mar 2015, 10:39

art. 59 § 1 pkt 9 ustawy egzekucyjnej
wika2

Napisano: 03 mar 2015, 11:21

ZA­WIA­DO­MIE­NIE
o spłacie na­leż­no­ści ob­ję­tej ty­tu­łem wy­ko­naw­czym

Ośro­dek Po­mo­cy Spo­łecz­nej w ......na pod­sta­wie art. 2 pkt. 10, w związ­ku z art. 27 ust. 3 usta­wy z dnia 7 wrze­śnia 2007r. o po­mo­cy oso­bom upraw­nio­nym do ali­men­tów (t.j. Dz. U. 2012, poz. 1228 z późn zm.) oraz § 12 ust. 1 pkt. 1 ( a do­pi­su­je w przy­pad­ku wy­eg­ze­kwo­wa­nia kwoty przez ko­mor­ni­ka są­do­we­go) Roz­po­rzą­dze­nia Mi­ni­stra Fi­nan­sów z dnia 20 maja 2014 r. w spra­wie trybu po­stę­po­wa­nia wie­rzy­cie­li na­leż­no­ści pie­nięż­nych przy po­dej­mo­wa­niu czyn­no­ści zmie­rza­ją­cych do za­sto­so­wa­nia środ­ków eg­ze­ku­cyj­nych (Dz. U. 2014, poz. 656) za­wia­da­mia, że na­leż­no­ści ob­ję­te ty­tu­łem wy­ko­naw­czym:

Nr: ............
przy­pa­da­ją­ce od: .............
PESEL: ...............
zam.: .................

ule­gła zmniej­sze­niu/ zostały spłacone w łącz­nej kwo­cie 0,00 zł wpła­co­nej przez:

Ko­mor­nik są­do­wy / wpła­ta wła­sna dłuż­ni­ka ali­men­ta­cyj­ne­go

W związ­ku z po­wyż­szym po­stę­po­wa­nie eg­ze­ku­cyj­ne w tej spra­wie pod­le­ga umorzeniu / ogra­ni­cze­niu do wy­mie­nio­nej kwoty.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 03 mar 2015, 11:45

dziękuje ci bardzo :P
gopsik 25

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x