WYDAC DECYZJE CZY ZAWIESIC POSTEPOWANIE - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 mar 2017, 9:54

Kobieta składa wniosek o świadczenie pielęgnacyjne, zasiłek pielęgnacyjny, dodatek rehabilitacyjny i dodatek z tytułu samotnego wychowywania, jednocześnie informuje ze odwołuje się od orzeczenia bo na świadczenie jej nie przysługuje, co mam zrobić wydać decyzje czy zawiesić postępowanie dopóki sprawa się nie rozstrzygnie?? POMOCY
DARIA GOPS 2
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 29 mar 2017, 11:45

Nikt nie podpowie?
DARIA GOPS 2
Stażysta
Od: 29 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 29 mar 2017, 12:05

zawiesic postępowanie do momentu otrzymania prawomocnego orzeczenia. pozniej podejmujesz zawieszone postepowanie i wydajesz decyzje
Iza11
Referent
Od: 13 mar 2017, 10:06
Zajmuję się: SR SW FA

Napisano: 29 mar 2017, 12:14

Zależy od czego się odwołuje. Jeżeli obecne orzeczenie kwalifikuje do przyznania zasiłku pielęgnacyjnego i dod. z tyt. kszt. i reh. ja bym przyznała.
aqa
Praktykant
Od: 16 kwie 2014, 10:23
Zajmuję się:

Napisano: 30 mar 2017, 14:13

My w takiej sytuacji zawieszaliśmy postępowanie .Na pewno nie porywałabym się na przyznanie innych świadczeń - zas. piel i dodatek z tyt kształceniu ponieważ Wojewódzki albo Sąd może może orzec całkiem inny okres na jaki ustalono stopień niż pierwotne orzeczenie. Pytałam o taką samą sytuację na szkoleniu Mazurkiewicza i on powiedział stanowczo , że w przypadku odwołania od orzeczenia przedłużamy termin, nie zawieszamy postępowania.Faktycznie czytając przesłanki do zawieszenia bliższe jest przedłużenie terminu i tego się teraz trzymamy.
Ninoczka1
Praktykant
Od: 24 mar 2017, 9:22
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x