IKS mówisz że nie mamy obowiązku, a ja często gęsto wydaję, jak nie jabłka to mleko itp, nieraz przewalam ok 20t żywności fizycznie dziennie. Kiedyś w innej sprawie polemizowałem z kierownikiem o zakresie obowiązków, (zakres obowiązków- ble ble ble i inne zlecone przez kierownika), to ja mówię najlepiej żeby olać ten szczegółowy zakres a zostawić same inne zlecone bo jak dla mnie to mi tylko brakuje żebym sprzątał pokoje na koniec pracy (rzeczywistość jest taka robisz to rób nie to spadaj na twoje miejsce jest 10)
To się postaw, co ja mam Ci powiedzieć. Na moje miejsce może być 20 chętnych, ale jakości nie zagwarantują. A tak dyrekcja ma spokój i porządek. Kierownik faktycznie może wydać dodatkowe polecenie ale uwaga - musi być ono zgodne ze stanowiskiem. Nie może Ci kazać pozamiatać, albo rozładować żywności. I nic Ci nie może zrobić za odmowę, a jak zrobi to sąd pracy.
anetag
nie mowie o okazyjnych zbiorkach, bo w takich tez biore udzial z wlasnej woli ale o regularnym wydawaniu zywnosci co miesiac. w gre wchodzi wydawanie, rozliczanie i pilnowanie, zeby to sie zgadzalo a czesto sie wlasnie nie zgadza.
nie wiem, ja chyba w takim razie przekaze socjalnym robienie tytulow wykonawczych w FA i wtedy sobie bede wydawac zywnosc, tak bedzie sprawiedliwie!