wydatki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dm/de/kadry/płace
- Kontakt:
wydatki
Witam i proszę o podpowiedz. Wnioskodawca składa w grudniu wniosek, do którego powinien dołączyć fakturę za wodę wystawioną i opłaconą w listopadzie. i tu zaczyna się problem, ponieważ w listopadzie wodociągi wystawiły fakturę 30 listopada a dostarczyły Panu w grudniu i Pan ją opłacił w grudniu. Ma fakturę wystawioną w październiku i opłaconą w listopadzie, bo wodociągi tak praktykują że wystawiają na koniec miesiąca i dostarczają jak się wyrobią. Mam obie te faktury. Moje pytanie, którą z nich powinnam policzyć do wydatków, bo Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, że wydatki powinny być naliczone i poniesione w miesiącu poprzedzającym a w tym przypadku żadna faktura tego warunku nie spełnia i to wcale nie z winy wnioskodawcy.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: wydatki
moim skromnym zdaniem ...te poniesone w listopadzieslapi pisze: 13 gru 2021, 15:22 Witam i proszę o podpowiedz. Wnioskodawca składa w grudniu wniosek, do którego powinien dołączyć fakturę za wodę wystawioną i opłaconą w listopadzie. i tu zaczyna się problem, ponieważ w listopadzie wodociągi wystawiły fakturę 30 listopada a dostarczyły Panu w grudniu i Pan ją opłacił w grudniu. Ma fakturę wystawioną w październiku i opłaconą w listopadzie, bo wodociągi tak praktykują że wystawiają na koniec miesiąca i dostarczają jak się wyrobią. Mam obie te faktury. Moje pytanie, którą z nich powinnam policzyć do wydatków, bo Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, że wydatki powinny być naliczone i poniesione w miesiącu poprzedzającym a w tym przypadku żadna faktura tego warunku nie spełnia i to wcale nie z winy wnioskodawcy.
w ustawie jest mowa o wydatkach poniesionych...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dm/de/kadry/płace
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedz, też się ku temu skłaniałam, ale jak ktoś potwierdzi to lżej. Pozdrawiam
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
też tak mamslapi pisze: 13 gru 2021, 16:02 Dzięki za podpowiedz, też się ku temu skłaniałam, ale jak ktoś potwierdzi to lżej. Pozdrawiam

Oprócz wydatki - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
stawka gminna
stawka gminna
lista dochodów ?
decyzja odmowna - pobyt w zakładzie karnym
prośba o sprawdzenie dm
Jak wliczać dochód do dodatku w EURO?
odmowna decyzja
Zmiana ryczałtów?
brak decyzji z emerytury
Informacja dla zarządcy
dopłata do czynszu