Drukujemy PESEL, US, ZUS, EKSMOON, CEIDG - są potrzebne przy sprawdzaniu decyzji, nie drukujemy CWU, CBB (w razie czego są w systemie-wydrukować można w każdej chwili) - nie wiem czemu miałby służyć podpis, skoro z wydruku wynika kto i kiedy dokonał weryfikacji. Z żadnymi wyjaśnieniami się nie zetknąłem, jestem w stanie sobie wyobrazić, że podmioty realizujące w zaawansowany sposób elektroniczne zarządzanie dokumentami nie drukują absolutnie niczego poza decyzją, w przypadku jej tradycyjnego doręczania.ludek pisze:Czy robicie wydruki usług wywoływanych z Empatii oraz SEPI? I czy musicie się pod tym podpisywać? Jak się pewnie domyślacie szefostwo zażyczyło sobie czegoś takiego. Jest na to jakaś podstawa prawna, może jakieś wyjaśnienia ministerstwa?
Z tym CBB to kontrol się doczepiła, że nie ma wydruków we wnioskach. Nie dały nic tłumaczenia, że są w komputerze. Nie, muszą być we wnioskachkronos79 pisze:Drukujemy PESEL, US, ZUS, EKSMOON, CEIDG - są potrzebne przy sprawdzaniu decyzji, nie drukujemy CWU, CBB (w razie czego są w systemie-wydrukować można w każdej chwili) - nie wiem czemu miałby służyć podpis, skoro z wydruku wynika kto i kiedy dokonał weryfikacji. Z żadnymi wyjaśnieniami się nie zetknąłem, jestem w stanie sobie wyobrazić, że podmioty realizujące w zaawansowany sposób elektroniczne zarządzanie dokumentami nie drukują absolutnie niczego poza decyzją, w przypadku jej tradycyjnego doręczania.ludek pisze:Czy robicie wydruki usług wywoływanych z Empatii oraz SEPI? I czy musicie się pod tym podpisywać? Jak się pewnie domyślacie szefostwo zażyczyło sobie czegoś takiego. Jest na to jakaś podstawa prawna, może jakieś wyjaśnienia ministerstwa?
Zgadzam się.heiland pisze:@Minion, powinno to podpadać pod jakiś paragraf - marnotrawienie pieniędzy i brak ekologii.
PESEL warto mieć przed oczyma, bo z niego wynika pokrewieństwo. Wyłapaliśmy dzięki temu sporo przypadków, gdy pierwsze dziecko wykazane w składzie rodziny było z innego związku i w toku postępowania ujawnialiśmy, że pozostaje pod opieką drugiego z rodziców. Jeśli robicie to "w locie" przy weryfikacji, to super.Diana pisze:Zgadzam się.heiland pisze:@Minion, powinno to podpadać pod jakiś paragraf - marnotrawienie pieniędzy i brak ekologii.
Na szkoleniu z oprog. Sygnity tłumaczono nam właśnie tak jak powyżej, żeby nie drukować, bo w systemie JEST i w razie potrzeby, w każdej chwili można wydrukować do wniosku kontrolowanego.
My nie drukujemy PESEL. Tylko MF i ZUS. CEiDG i EKSMOON tylko w rodzinach, gdzie "to" występuje.
podstawa prawna? bo ja jakoś w ustawie nie widzę aby taki wydruk był załącznikiem do wniosku. A jak coś napiszą to najwyżej będzie polewka w odpowiedzi na protokółRagnar pisze:cbb trzeba drukować wg kontroli. Jak nie będzie w teczce to będziecie mieć w protokole na dzień dobry parę zdań w tym temacie