Wygaśnięcie decyzji przyznającej stypendium...proszę o pomoc - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 15 cze 2015, 12:35

Witam serdecznie,

Mam pytanie dot. postępowania w przypadku niewywiązania się wnioskodawcy z obowiązku dostarczenia faktur.
W związku z tym,że wnioskodawca nie wywiązał się z obowiązku dostarczenia faktur, po upływie 31.08.2015 r. powinnam wygasić mu decyzję przyznającą stypendium, ponieważ upłynie wtedy okres, na który stypendium zostało mu przyznane.

Czy w związku z tym powinnam najpierw wszcząć postępowanie, a następnie wygasić decyzję?

Czy tego samego wygaśnięcia decyzji powinnam użyć w przypadku, gdy wnioskodawca nie przekaże mi faktur, na żądaną w decyzji kwotę? Załóżmy,że powinien przedłożyć faktury na kwotę 500 zł, a przedstawił na kwotę 498,80 zł. Jak wygląda postępowanie w takim przypadku? Co powinnam zrobić?

Dopiero od tego roku prowadzę stypendia i spotykam się z takimi "trudnościami", dlatego też za wszelką pomoc bardzo dziękuję!!
Rita

Napisano: 17 cze 2015, 12:17

43 wyświetlenia i cisza....Na prawdę nikt nie zna odpowiedzi?? Czy te pytania są tak trudne?? Czy tak banalne,że nikt nie ma chęci odpisać? :roll:

Jeżeli wykonujecie tę pracę już parę lat i posiadacie doświadczenie w tej dziedzinie, to bardzo proszę podzielcie się wiedzą... a być może ja również kiedyś będę mogła się odwdzięczyć i z chęcią pomogę.
Rita

Napisano: 17 cze 2015, 15:13

ja nic nie robię
nie przyszedł, nie rozliczył się, pieniądze oddam przy rozliczeniu dotacji
nie wiem czy to dobrze czy źle
nikt mnie jeszcze nie kontrolował
xyz@

Napisano: 17 cze 2015, 16:16

JA WYGASZAM BO BYŁA NA SZKOLENIU, I PAN POWIEDZIAL ŻE KONTROLA MOZE TOO ZARZUCIC A POZATYM JEST TO DECYZJA warunkowa wiec powinno się ja wygasić, i wszczynam postępowania a później wygaszam.
OLI

Napisano: 18 cze 2015, 8:20

~xyz@
Z tego co zauważyłam u nas dotychczas było tak samo (stypendia od tego roku przejęłam), czyli ktoś się nie rozliczył więc dotacja była oddawana, a z decyzją nic nie robiono.

Ostatnio byłam na szkoleniu i stąd wiem,że decyzje powinny być wygaszane, bo kontrole często to wytykają.

~OLI
A jak to się robi w przypadku nierozliczenia się wnioskodawcy z pełnej kwoty? Wygaszam tę część na którą nie przedłożył faktur? -jest coś takiego? Jest jakiś wzór wygaszenia decyzji na część kwoty??

Nie mam pojęcia jak się za to zabrać...
Rita

Napisano: 19 cze 2015, 8:23

My właśnie tak robimy - wygaszamy decyzję W CZĘŚĆ dotyczącej nierozliczonego okresu.
piasecznoannak
Praktykant
Od: 17 cze 2015, 12:51
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2015, 9:21

Ja w decyzji piszę: Stypendium zostanie wypłacone wnioskodawcy (np.)w kasie MOPS
lub (oraz) przekazane na konta bankowe sprzedawców u których zostaną zakupione pomoce rzeczowe o charakterze edukacyjnym najpóźniej do dnia ....grudnia 2015r., pod warunkiem przedłożenia faktur, rachunków imiennych, zaświadczeń itp. dokumentów za zakupione w/w pomoce do dnia .... grudnia 2015r. W przypadku przedstawienia przez wnioskodawcę dokumentów finansowych, których suma będzie wynosiła mniej niż całościowo kwota przyznanego stypendium, wnioskodawcy przysługuje wypłata tylko do wysokości poniesionych wydatków.
Zgodnie z powyższym jeżeli ktoś się nie rozliczy w całości lub w części to nic nie robię z decyzją.
Pozdrawiam:)
asia_b

Napisano: 10 lip 2015, 11:06

Witam
Czy mogę prosić o wzór decyzji wygaszającej w części?
[email protected]
Dziękuję
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2015, 8:47

Czy wygaszacie decyzje na podst. art. 162 § 1 pkt 2 kpa?
jaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x