OBUWIE SPORTOWE. - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 cze 2015, 10:35

JAK TRAKTOWAĆ SYTACJE KIEDY RODZIĆ PRZYNOSI KILKANASIE FAKTUR NA OBUWIE SPORTOWE?
CZY MOZNA TO KWESTIONOWAĆ?
I JAK TRAKTOWAC FAKTURE NP ZA 500 ZŁ ZA OBUWIE SPORTOWE?

Napisano: 22 cze 2015, 12:38

A jak jej powiesz??? Pani kupiła za dużo butów sportowych? czy może: przyniesie mi je pani, bo nie wierzę??

Chociaż wiemy, że czasami oszukują to niestety nie możemy nic zrobić!
Kaska11

Napisano: 22 cze 2015, 12:42

wiem , dlatego pytam czy w jakiejś kontroli ktoś tego nie zarzuci , ja nie chce sprawdzać ale jak kto przynosi fakturę na 800 zł to takie ta wątpliwe trochę.

Napisano: 23 cze 2015, 12:04

Ja też u jednej kobiety przyjęłam kilkanaście faktur na obuwie sportowe. Były one na niewielkie kwoty: 9,95 lub 18,89 - ale było ich z 20 parę...nie wiem czy dobrze zrobiłam...

Bardziej zależało mi żeby się rozliczyła, bo i tak tymi butami "wskórała" zaledwie 300 zł, na 1,5 tys. przyznanej kwoty...
Rita

Napisano: 24 cze 2015, 7:41

Też biorę choć np. na 3 dzieci 20 par to dużo hehe.

My robimy tak....jeżeli ktoś w momencie wypłaty stypendium nie rozliczył się z faktur to uzgadniamy z "gościem", że pobieramy z kasy pieniądze i razem idziemy do najbliższego sklepu i kupujemy razem odzież, artykuły szkolne itp.

Inaczej nie doniosą lub rezygnują!
Kaska11

Napisano: 09 lip 2015, 11:53

U nas była kontrola i bardzo nas trzepała odnośnie obuwia zalecenia to tylko 2 pary obuwia na jedno dziecko w jednym półroczu, odnośnie ceny to nie więcej niż 150 zł - może sobie kupić buty za 500 zł. my mamy tylko brać kwotę 150 zł jak napisano nam stypendium to tylko pomoc a nie kupowanie bardzo drogich butów w takim wypadku to rodzinę stać i nie powinna mieć stypendium nie jest potrzebująca :P
DZAMP

Napisano: 09 lip 2015, 15:07

jedna para obuwia w semestrze - obowiązkiem rodzica jest ubrać dziecko to jest tylko stypendium szkolne niewielka pomoc na podstawowe potrzeby związane z edukacją i nie ma dyskusji chyba się przyzwyczaili do mnie bo nie protestują. Jeżeli chodzi o kwoty to też ok. 150 zł z rachunku przy czym zastrzegam aby ogólnie nie były na fa za 500 zł bo to jest pomoc socjalna.
jas

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x