Zarządca zrezygnował z administrowania Wspólnotą.
Rozumiem, że w związku z tym muszę wygasić decyzję, które mam przyznane dla lokatorów tej Wspólnoty.
Czy ktoś ma wzór wygaszenia decyzji?
W ogólnym przypadku nie ludziom, ale wspólnocie(!)Nowa_13 pisze:Ja mogę tym ludziom ... wypłacać ten dodatek
Na podstawie prawomocnej decyzji administracyjnej.Nowa_13 pisze: nie rozumiem na jakiej podstawie.
Zarządca czy administrator? Taki jest jedynie pośrednikiem(!). Zarządcą z zasady jest wspólnota, to do niej należy decydowanie, czyli rządzenie i zarządzanie.Nowa_13 pisze: skoro przestajesz istnieć zarządca.
Nie jemu, lecz wspólnocie, tamten zaś był pośrednikiem pieniędzy. Owszem, część mogła mu przypadać jako wynagrodzenie, ale z woli wspólnoty wynagrodzenie może przypadać dowolnej osobie.Nowa_13 pisze:Jemu płacili
Przeciwstawienie się ustawie w taki sposób jest zawsze bezcelowe i próżne. Tam jest zapisane „Zmiany danych zawartych ... nie mają wpływu na wysokość wypłacanego dodatku mieszkaniowego”. To jest jak amen.Nowa_13 pisze: gdyby złożyli o nowy dodatek na pewno by mieli o wiele mniejszy.