Wyjechany dłużnik
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Św, FA, Sr
- Kontakt:
Wyjechany dłużnik
Podpowiedzcie mi, co mam zrobić, jeśli dostałem pismo od dłużnika, żeby przesłać jego dokumenty do innej gminy, bo zmienił adres zam. Postępowanie już zostało zakończone, bo wezwanie było, po raz kolejny nie stawił się więc poinformowałem tylko OWW o tym.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Wyjechany dłużnik
No wiem wiem, może i głupie pytanie, ale chętnie skorzystałbym z waszych podpowiedzi
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nikt nic nie podpowie mi?
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Poinformuj OWW i komornika o aktualnym adresie pobytu dłuznika. Dokumentów jego nigdzie nie przesyłaj 

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jakiej dokładnie treści jest to pismo?
Rozumiem że wcześniej był wniosek o podjęcie działań z OWW i zakończyłaś wnioskiem o ściganie i zatrzymaniem prawa jazdy.
Rozumiem że wcześniej był wniosek o podjęcie działań z OWW i zakończyłaś wnioskiem o ściganie i zatrzymaniem prawa jazdy.
-
- Stażysta
- Kontakt:
od 2017r. jestem OWD, przeprowadziłem w 2017r. całe postępowanie, które zakończyło się decyzją uznającą gościa za uchylającego się, wnioskiem o ściganie i zatrzymanie prawa jazdy, od tamtej pory co roku wzywam i odpisuję OWW, że nie stawił się i, że dec. pozostaje w mocy.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Ja, prawdę mówiąc nie mam pojęcia na co się powołać przekazując te dokumenty
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale co on napisał ? w treści pisma
-
- Stażysta
- Zajmuję się: wszystko co możliwe
- Kontakt:
My piszemy tak:
W odpowiedzi na wniosek xxxxx z dnia 25.02.2021r o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego Pana xxxxxxx tut. organ informuje, że dłużnik alimentacyjny Pan xxxxxxxxx nie mieszka pod adresem xxxxxxxxxxxxxx. W związku z powyższym Wójt Gminy xxxxxxxxxx nie jest organem właściwym do podjęcia działań wobec w/w dłużnika alimentacyjnego.
Nadmienia się, że dłużnik alimentacyjny Pan xxxxxxxxx obecnie zamieszkuje pod adresem xxxxxxxxxx.
W odpowiedzi na wniosek xxxxx z dnia 25.02.2021r o podjęcie działań wobec dłużnika alimentacyjnego Pana xxxxxxx tut. organ informuje, że dłużnik alimentacyjny Pan xxxxxxxxx nie mieszka pod adresem xxxxxxxxxxxxxx. W związku z powyższym Wójt Gminy xxxxxxxxxx nie jest organem właściwym do podjęcia działań wobec w/w dłużnika alimentacyjnego.
Nadmienia się, że dłużnik alimentacyjny Pan xxxxxxxxx obecnie zamieszkuje pod adresem xxxxxxxxxx.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Napisał żeby przekazać wszystkie jego dokumenty do gminy, na terenie której zamieszkuje
Oprócz Wyjechany dłużnik - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Stypendiu socjalne
Ściągalność należności alimentacyjnych
jak przesłac plik csv do BIG BISCODE
wygaszenie decyzji uznającej dłużnika za uchylającego ...
młodzi do 26 rż.
Tytuł wykonawczy
kto obsługuje FA+ z radixu? POTRZEBUJE POMOCY
Na jaki adres pisać zapytanie o prawo jazdy?
nowy wniosek czy licze alimenty
Wniosek o cepik - czy mozna elektronicznie?
Wplata od dlużnika
Bisnode BIG
czy kpa już ze zmianami ?
Zwrot NP
zł za zł z FA
Syndyk