wyłączenie organu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 26 sty 2016, 14:08

synowa wójta złożyła na becik i zr. jak wygląda postępowanie gdy organem właściwym do wydania decyzji u nas jest wójt???
kasia7

Napisano: 26 sty 2016, 14:31

Art. 25. [Wyłączenie organu]
§ 1. Organ administracji publicznej podlega wyłączeniu od załatwienia sprawy dotyczącej interesów majątkowych:
1) jego kierownika lub osób pozostających z tym kierownikiem w stosunkach określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3;
2) osoby zajmującej stanowisko kierownicze w organie bezpośrednio wyższego stopnia lub osób pozostających z nim w stosunkach określonych w art. 24 § 1 pkt 2 i 3.
§ 2. Przepis art. 24 § 4 stosuje się odpowiednio.
Art. 26. [Wyznaczenie pracownika lub organu do załatwienia sprawy]
§ 1. W przypadku wyłączenia pracownika (art. 24) jego bezpośredni przełożony wyznacza innego pracownika do prowadzenia sprawy.
§ 2. W przypadku wyłączenia organu sprawę załatwia:
1) w okolicznościach przewidzianych w art. 25 § 1 pkt 1 - organ wyższego stopnia nad organem załatwiającym sprawę;
2) w okolicznościach przewidzianych w art. 25 § 1 pkt 2 - organ wyższego stopnia nad organem, w którym osoba wymieniona w tym przepisie zajmuje stanowisko kierownicze.

Organ wyższego stopnia może do załatwienia sprawy wyznaczyć inny podległy sobie organ. W razie gdy osobą wymienioną w art. 25 § 1 pkt 2 jest minister albo prezes samorządowego kolegium odwoławczego, organ właściwy do załatwienia sprawy wyznacza Prezes Rady Ministrów.
czyli wysyłasz sprawę do swojego SKO, bo chyba jest tu powinowactwo
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 26 sty 2016, 14:50

zwykłym pismem do SKO to wyłączenie i oryginały dokumentów?
kasia7

Napisano: 31 sty 2016, 13:42

może ktoś mi powiedzieć jak krok po kroku wygląda to postępowanie...czy wójt musi mi coś napisać przy dekretecji wniosku że mam go wyłączyc?????
kasia7

Napisano: 01 lut 2016, 15:15

pliss:(
cipel2

Napisano: 01 lut 2016, 15:19

zwykłe pismo analogicznie jak z odwołaniem, w piśmie krótko piszesz dlaczego winno być wyłączenie
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 01 lut 2016, 15:39

dzięki, teraz wójt sie obudził ze nie może wydac decyzji a jak wcześniej składała na becik to z czymś takim nie przyszedł....chyba ktoś mu podpowiedział i go oświeciło....a ja przeciez nie muszę znać całej jego rodziny...hehe
cipel2

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x