Wyłączenie organu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 lut 2016, 13:16

Córka wójta składa wniosek o świadczenie pielęgnacyjne na swoje dziecko. Kto jest organem właściwym do rozpatrzenia wniosku i wydania decyzji? Chodzi mi o zapis w KPA (art. 24)-" wyłączenie pracownika oraz organu". Nie miałam do tej pory takiej sytuacji, więc jeśli ktoś mądrzejszy by zechciał się podzielić wiedzą to byłabym bardzo wdzięczna :)
sylwucha

Napisano: 10 lut 2016, 12:00

Czy wójt bierze udział w postępowaniu w tej sprawie? - czy on podpisuje decyzję, lub w jakikolwiek inny sposób bierze udział w postępowaniu w sprawie/ jest stroną? - jeżeli SR są realizowane przez OPS, to moim zdaniem - nie ma w takim razie sytuacji określonej w art. 24 Kpa.
ODA

Napisano: 11 lut 2016, 10:47

ODA pisze:Czy wójt bierze udział w postępowaniu w tej sprawie? - czy on podpisuje decyzję, lub w jakikolwiek inny sposób bierze udział w postępowaniu w sprawie
jest organem właściwym, przecież decyzja i całe postępowanie jest z upoważnienia wójta/prezydenta, podpis/pieczątka na decyzji też winna mieć zapis "z upoważnienia wójta"
ja bym wysłał do wyznaczenia właściwego organu
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem