Ja robiłem zmiany dec. w marcu, to brałem dochód za miesiąc luty 2025 r. Jeśli komuś przekracza kryterium to robię dodatkową weryfikacje za styczeń aby sprawdzić czy choć za jeden miesiąc należałoby się stypendium szkolne.
Kiedy bierzecie oświadczenia od ludzi i jak liczycie dochód po zmianie kryterium od stycznia czy liczycie teraz za styczeń.
ja zbieram oświadczenia teraz, decyzje pewnie jakoś w maju będę robiła jak kasa przyjdzie.
ja na wszelki wypadek weryfikuję od stycznia jak dochody wyglądają
od stycznia jest wyższa najniższa krajowa więc wyższe wynagrodzenie na umowie o pracę, praktyki zawodowe, zleceniówki.
w styczniu niektórzy już mieli wypłacone wyższe wynagrodzenie (bo mają styczeń w styczniu zapłacony). Zasiłki okresowe i stałe z OPS też wyższe - bo zmiana kryterium od stycznia. weryfikuje każdy miesiąc po kolei, na zaświadczeniach od pracodawcy.
My zawsze sprawdzamy luty i przyznajemy od marca do czerwca-nigdy nie dawaliśmy od stycznia, bo kiedyś nie mieliśmy nigdy tyle kasy,żeby tak dawać i tak zostało do teraz.
tak. to dochód uzyskany. doliczas w tym miesiacu w ktorym nastapila 1 wypłata stażowego, jak sie nie nalezy stypendium bo przekroczony dochód to nie ma stypendium od nastepnego miesiąca.