Wyliczenie Zł/Zł jedno dziecko MY drugie DUW - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 maja 2025, 10:14

Mam rodzinę, w której jedno dziecko podlega koordynacji. Po okresie zasiłkowym okazało się, że rodzina uzyskała dochód i w okresie VIII - IX nie kwalifikowała się do świadczeń i teraz mam zagwostkę bo jeśli brałabym pod uwagę należne świadczenia na dwoje dzieci to rodzina powinna uzyskać kwotę do wypłaty 30,84 zł. UW również nie wie jak to zrobić. Gdybym uwzgledniała w wyliczeniach tylko moje dziecko to rodzina nie kwalifikowała się do wypłaty świadczeń i wszystko miałaby do zwrotu. Jak wg Was jest poprawnie? Uwzględniam mojego dzieciaka i tego z koordynacji? W systemie nawet symulacji nie mogę zrobić, żeby mi wyliczył na dwoje bo za ten okres mam już wypłacone ;(
k.kika
Stażysta
Od: 26 cze 2017, 11:36
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 20 maja 2025, 10:20

nikt nic nie wie... ;)
3b. Łączną kwotę zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa w ust. 3, stanowi suma przysługujących danej rodzinie w danym okresie zasiłkowym
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 20 maja 2025, 10:39

Tom. pisze:
20 maja 2025, 10:20
nikt nic nie wie... ;)
3b. Łączną kwotę zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa w ust. 3, stanowi suma przysługujących danej rodzinie w danym okresie zasiłkowym
No niby wiem ;) bo dzwoniłam w tej sprawie do UW, że żle wydali decyzje. Uchylili ją i na tym poprzestali, a na moją informcję, że musimy wspólnie obliczyć należną kwotę nie zareagowali jakby było to dla nich oczywiste i z tego u mnie narodziły się wątpliwości ;)
k.kika
Stażysta

Napisano: 20 maja 2025, 10:43

No dobra ! mam jedną kwestię wyjaśnioną. Teraz muszę obliczyć jaka kwota byłaby nalezna dla mojego dzieciaka bo będe musiała wydac decyzje o NPŚ. Musze to zrobić ręcznie bo tak jak wspomniałam system nie pozwala mi zrobić symulacyjnej decyzji bo świadczenia były wypacone. Pozostaje mi chyba powyliczać proporcjonalnie ?! Już się cieszę. 30,84 do wypłaty łacznie dla mojego i ich a świadczeń 7 :geek: :?
k.kika
Stażysta

Napisano: 20 maja 2025, 13:45

k.kika pisze:
20 maja 2025, 10:43
No dobra ! mam jedną kwestię wyjaśnioną. Teraz muszę obliczyć jaka kwota byłaby nalezna dla mojego dzieciaka bo będe musiała wydac decyzje o NPŚ. Musze to zrobić ręcznie bo tak jak wspomniałam system nie pozwala mi zrobić symulacyjnej decyzji bo świadczenia były wypacone. Pozostaje mi chyba powyliczać proporcjonalnie ?! Już się cieszę. 30,84 do wypłaty łacznie dla mojego i ich a świadczeń 7 :geek: :?
;)obliczyłam na piechotę bez systemu. Dzięki za pomoc
k.kika
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x