Wyliczenie Zł/Zł jedno dziecko MY drugie DUW
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Wyliczenie Zł/Zł jedno dziecko MY drugie DUW
Mam rodzinę, w której jedno dziecko podlega koordynacji. Po okresie zasiłkowym okazało się, że rodzina uzyskała dochód i w okresie VIII - IX nie kwalifikowała się do świadczeń i teraz mam zagwostkę bo jeśli brałabym pod uwagę należne świadczenia na dwoje dzieci to rodzina powinna uzyskać kwotę do wypłaty 30,84 zł. UW również nie wie jak to zrobić. Gdybym uwzgledniała w wyliczeniach tylko moje dziecko to rodzina nie kwalifikowała się do wypłaty świadczeń i wszystko miałaby do zwrotu. Jak wg Was jest poprawnie? Uwzględniam mojego dzieciaka i tego z koordynacji? W systemie nawet symulacji nie mogę zrobić, żeby mi wyliczył na dwoje bo za ten okres mam już wypłacone ;(
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
Re: Wyliczenie Zł/Zł jedno dziecko MY drugie DUW
nikt nic nie wie...

3b. Łączną kwotę zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa w ust. 3, stanowi suma przysługujących danej rodzinie w danym okresie zasiłkowym
-
- Stażysta
- Kontakt:
No niby wiemTom. pisze: 20 maja 2025, 10:20 nikt nic nie wie...
3b. Łączną kwotę zasiłków rodzinnych wraz z dodatkami, o której mowa w ust. 3, stanowi suma przysługujących danej rodzinie w danym okresie zasiłkowym

-
- Stażysta
- Kontakt:
No dobra ! mam jedną kwestię wyjaśnioną. Teraz muszę obliczyć jaka kwota byłaby nalezna dla mojego dzieciaka bo będe musiała wydac decyzje o NPŚ. Musze to zrobić ręcznie bo tak jak wspomniałam system nie pozwala mi zrobić symulacyjnej decyzji bo świadczenia były wypacone. Pozostaje mi chyba powyliczać proporcjonalnie ?! Już się cieszę. 30,84 do wypłaty łacznie dla mojego i ich a świadczeń 7

-
- Stażysta
- Kontakt:
;)obliczyłam na piechotę bez systemu. Dzięki za pomock.kika pisze: 20 maja 2025, 10:43 No dobra ! mam jedną kwestię wyjaśnioną. Teraz muszę obliczyć jaka kwota byłaby nalezna dla mojego dzieciaka bo będe musiała wydac decyzje o NPŚ. Musze to zrobić ręcznie bo tak jak wspomniałam system nie pozwala mi zrobić symulacyjnej decyzji bo świadczenia były wypacone. Pozostaje mi chyba powyliczać proporcjonalnie ?! Już się cieszę. 30,84 do wypłaty łacznie dla mojego i ich a świadczeń 7![]()
![]()
Oprócz Wyliczenie Zł/Zł jedno dziecko MY drugie DUW - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek pielęgnacyjny, ŚP i sąd
ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE A STOPIEŃ ZNACZNY(MATKI) SPRAWUJĄCEJ OPIEKĘ.
Umorzenie NP Sygnity
SZO i co dalej
śp zgon świadczeniobiorcy
zmiana kategorii archiwalnej w RWA
zł zł czy odmowa??
od kiedy przyznać ŚP ?
DG od 1.12.2024 - dotacja z Urzędu Pracy
Świadczenie pielęgnacyjne
zaświadczenie "za życiem"
Jakieś nowości w ŚP? - wyrok?
Składka emerytalno-rentowa POMOCY
Zasiłek pielęgnacyjny - pisać o zwrot?