WYLUCZENIE Z GOSPODARSTWA

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
ODPOWIEDZ
~a##

WYLUCZENIE Z GOSPODARSTWA

Post autor: ~a## »

CHCĘ WYKLUCZYĆ OSOBĘ Z GOSPODARSTWA DOMOWEGO ALE WYSKAKUJE MI KOMUNIKAT, ŻE ZA 12/2007R PRZYSŁUGUJE ŚWIADCZENIE PRZYZNANE DECYZJĄ I OSOBY NIE MOŻNA WYREJESTROWAĆ WCZEŚNIEJ NIŻ 1.12.2007R. A PRZECIEŻ TERAZ JESTEŚMY W 2014R I W MIĘDZYCZASIE NA RODZINĘ BYŁY PRZYZNAWANE RÓŻNE ŚWIADCZENIA.
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Re: WYLUCZENIE Z GOSPODARSTWA

Post autor: Ojciec76 »

Ale tamte świadczenie nie zostało zakończone, może to być dożywianie, usługi opiekuńcze.
Na liście świadczeń należy znaleźć ta decyzję i za pomocą przycisku Modyfikuj i opcji: Zakończ realizacje świadczenia bez wydania decyzji. dotyczy programu POMOST STD.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
~a##

Post autor: ~a## »

DZIĘKI ZA PODPOWIEDŹ.PRÓBOWAŁAM ,ALE NIE MAM OPCJI MODYFIKACJI DECYZJI A NA PODGLĄDZIE ŚWIADCZENIA MAM INFORMACJĘ,ŻE WYKONANO DECYZJĘ. MOŻE MA JESZCZE KTOŚ POMYSŁ NA ROZWIĄZANIE TEGO PROBLEMU ?
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Post autor: Ojciec76 »

A może jakiś miesiąc ma zablokowaną pozycję do realizacji?? Należy taką pozycję odblokować i zakończyc
Solitudo cordis,
Solitudo animae
~Tomek

Post autor: ~Tomek »

Taki komunikat oznacza, że w przynależności tej osoby do rodziny jest \"dziura\" na tyle duża, że obejmuje cały miesiąc wskazany w treści. Osoba będąca świadczeniobiorcą powinna wspólnie gospodarować w rodzinie na którą jest decyzja, w okresie przyznania świadczenia. Jest to ogólna zasada, ale w Pomoście, aby pozwolić obsłużyć różne szczególne przypadki, pozwalamy aby mogły być \"dziury\" w tym okresie przynależności, ale w taki sposób żeby przez przynajmniej jeden dzień miesiąca była spełniona powyższa zasada. Jeśli nie jest, to pojawia się ten komunikat.
ODPOWIEDZ