Panie Tomku pomocy!!!!!!!!!
Panie Tomku pomocy!!!!!!!!!
Mam pytanie, czy ja muszę codziennie wprowadzać nowe wnioski do pomostu, czy wystarczy to robić raz w tygodniu! Jestem sama i nie daję ze wszystkim rady z powodu braku czasu, a powiedzina mi że kazdy wniosek który wpłynie np.13 mam wprowadzić rownież 13 bez zadnego opóźnienia. Co się stanie jak wrpowadzę go trochę późneij czy 16,17.? Czy to rzeczywiście jest wymagane i takie ważne? Pozdrawiam
Re: Panie Tomku pomocy!!!!!!!!!
My wprowadzamy przed wydaniem decyzji;wniosek,wywiad,decyzja.
Data oczywiście taka jak wpływu.Wg.mnie nie ma potrzeby robić tego codziennie.
Przepraszam Tomku,że trochę pomogłem.
Data oczywiście taka jak wpływu.Wg.mnie nie ma potrzeby robić tego codziennie.
Przepraszam Tomku,że trochę pomogłem.
Zależy to od organizacji pracy w Ośrodku.
Jednak trzeba mieć świadomość, że MPiPS wprowadza projekt Emp@tia, o którym już wiele napisano na tym forum. I jednym z celów do osiągnięcia jest to, że jak przychodzi do Ośrodka Klient i zgłasza się z wnioskiem o pomoc, to Ośrodek ma możlwiość sprawdzić czy nie pobiera pomocy albo nie wnioskował o pomoc w innych Ośrodkach. A jeśli Ty wprowadzisz wniosek z dużym opóźnieniem, to oczywiście dopóki go nie wprowadzisz nie będzie go w systemie, a więc inny Ośrodek który ewentualnie zapyta o to, nie uzyska takiej informacji. Utrudni to wykrycie ewentulanych nadużyć.
Wprowadzanie na bieżąco ma dużo zalet, bo jak sie prowadzi wszystki na bieżąco i wie że ma dane aktualne w Pomoście, to zamiast przeszukiwać papierowych teczek, raz dwa się wyszukuje w Pomoście wszystko, nie mówiąc już o statystykach itd. Oczywiście zysk jest tym większy im większy Ośrodek, bo jak Ośrodek ma tylko kilka rodzin pod opieką to wyszukanie w teczkach też szybko trwa.
pozdrawiam
Jednak trzeba mieć świadomość, że MPiPS wprowadza projekt Emp@tia, o którym już wiele napisano na tym forum. I jednym z celów do osiągnięcia jest to, że jak przychodzi do Ośrodka Klient i zgłasza się z wnioskiem o pomoc, to Ośrodek ma możlwiość sprawdzić czy nie pobiera pomocy albo nie wnioskował o pomoc w innych Ośrodkach. A jeśli Ty wprowadzisz wniosek z dużym opóźnieniem, to oczywiście dopóki go nie wprowadzisz nie będzie go w systemie, a więc inny Ośrodek który ewentualnie zapyta o to, nie uzyska takiej informacji. Utrudni to wykrycie ewentulanych nadużyć.
Wprowadzanie na bieżąco ma dużo zalet, bo jak sie prowadzi wszystki na bieżąco i wie że ma dane aktualne w Pomoście, to zamiast przeszukiwać papierowych teczek, raz dwa się wyszukuje w Pomoście wszystko, nie mówiąc już o statystykach itd. Oczywiście zysk jest tym większy im większy Ośrodek, bo jak Ośrodek ma tylko kilka rodzin pod opieką to wyszukanie w teczkach też szybko trwa.
pozdrawiam
Wszystko to rozumiem , ale czy musze to robic codziennie?
Jak już napisałem jest to kwestia organizacji Twojej pracy - system informatyczny który Ci oferujemy jest tylko narzedziem, który ma Ci pomóc, a nie narzucać czegokolwiek.
pozdrawiam
pozdrawiam
Dziękuję za wyjaśnienia. Pozdrawiam Was obu Franka i Tomka, na podstawie Waszych informacji podjęłam decyzję,że będę to robiła 2 razy w tygodniu ( u mnie inaczej się nie da), chyba mi za to głowy nikt nie urwie a i Empatia nie straci! Trzymajcie się!
Oprócz Panie Tomku pomocy!!!!!!!!! - Oprogramowanie przeczytaj również:
Ponawiam pytanie!
wynagrodzenie za sprawowoanie opieki
WYLUCZENIE Z GOSPODARSTWA
sygnity
listy wyplat
Sklab ZBC
Dziecko 0-7 lat w programie a uczniowie do czasu ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej
Help do Pana Tomka
LEXLegislator
DOŻYWIANIE - POMOST - PILNE
dodatek energetyczny
decyzje dot. posiłku
duplikat osoby - pomost std
kwalifikacja wniosku
Problem z nazwami rodzin
MPiPS-05