Panie Tomku pomocy!!!!!!!!!

Wybrane tematy:
Potrzebna pomoc PCBiznes Prestiż w module Kadry i Płace. Jak cofnąć kontynuacje harmonogramu postanowienie sądu na umieszczenie w dps wyszukanie odwołań od decyzji
ODPOWIEDZ
~Emma

Panie Tomku pomocy!!!!!!!!!

Post autor: ~Emma »

Mam pytanie, czy ja muszę codziennie wprowadzać nowe wnioski do pomostu, czy wystarczy to robić raz w tygodniu! Jestem sama i nie daję ze wszystkim rady z powodu braku czasu, a powiedzina mi że kazdy wniosek który wpłynie np.13 mam wprowadzić rownież 13 bez zadnego opóźnienia. Co się stanie jak wrpowadzę go trochę późneij czy 16,17.? Czy to rzeczywiście jest wymagane i takie ważne? Pozdrawiam
~franek

Re: Panie Tomku pomocy!!!!!!!!!

Post autor: ~franek »

My wprowadzamy przed wydaniem decyzji;wniosek,wywiad,decyzja.
Data oczywiście taka jak wpływu.Wg.mnie nie ma potrzeby robić tego codziennie.

Przepraszam Tomku,że trochę pomogłem.
~Tomek

Post autor: ~Tomek »

Zależy to od organizacji pracy w Ośrodku.

Jednak trzeba mieć świadomość, że MPiPS wprowadza projekt Emp@tia, o którym już wiele napisano na tym forum. I jednym z celów do osiągnięcia jest to, że jak przychodzi do Ośrodka Klient i zgłasza się z wnioskiem o pomoc, to Ośrodek ma możlwiość sprawdzić czy nie pobiera pomocy albo nie wnioskował o pomoc w innych Ośrodkach. A jeśli Ty wprowadzisz wniosek z dużym opóźnieniem, to oczywiście dopóki go nie wprowadzisz nie będzie go w systemie, a więc inny Ośrodek który ewentualnie zapyta o to, nie uzyska takiej informacji. Utrudni to wykrycie ewentulanych nadużyć.

Wprowadzanie na bieżąco ma dużo zalet, bo jak sie prowadzi wszystki na bieżąco i wie że ma dane aktualne w Pomoście, to zamiast przeszukiwać papierowych teczek, raz dwa się wyszukuje w Pomoście wszystko, nie mówiąc już o statystykach itd. Oczywiście zysk jest tym większy im większy Ośrodek, bo jak Ośrodek ma tylko kilka rodzin pod opieką to wyszukanie w teczkach też szybko trwa.

pozdrawiam
~Emma

Wszystko to rozumiem , ale czy musze to robic codziennie?
~Tomek

Post autor: ~Tomek »

Jak już napisałem jest to kwestia organizacji Twojej pracy - system informatyczny który Ci oferujemy jest tylko narzedziem, który ma Ci pomóc, a nie narzucać czegokolwiek.
pozdrawiam
~Emma

Dziękuję za wyjaśnienia. Pozdrawiam Was obu Franka i Tomka, na podstawie Waszych informacji podjęłam decyzję,że będę to robiła 2 razy w tygodniu ( u mnie inaczej się nie da), chyba mi za to głowy nikt nie urwie a i Empatia nie straci! Trzymajcie się!
ODPOWIEDZ