wymogi Pań z Magistratu :/ - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 25 wrz 2015, 21:47

kronos79 pisze:
Kati@ pisze:jakby mnie to spotkało, to bym powiedziała, że nie dostarczę niepotrzebnych zaświadczeń i proszę bardzo - zróbcie decyzję odmowną to zobaczycie co będzie z odwołaniem do sko
hola, hola. Niedostarczenie dokumentów wiąże się z pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia, a nie z odmową, więc nie straszysz SKO, tylko skargą na bezczynność do WSA. :mrgreen:
Dokładnie, ktoś tu sie rozpędził z ta odmowa
masterm

Napisano: 28 wrz 2015, 10:03

Urzędnicy zlitujcie się! :( kazali mi jechać 300 km po zaświadczenie o niepobieraniu świadczeń rodzinnych i o nie posiadaniu ziemi. W końcu wyszłam i nie złożyłam wniosku
mała.malutka

Napisano: 28 wrz 2015, 10:06

prześlij wniosek pocztą i spokojnie pij kawę. Ewentualnie złóż wniosek i upieraj się, że mają go przyjąć. Nie podpisuj żadnych zobowiązań do dostarczenia. Czekaj na ewentualne wezwanie
Nie mają prawa tego żądać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2015, 11:38

mała.malutka pisze:W końcu wyszłam i nie złożyłam wniosku
Zażądaj przyjęcia, a jak nie będą chcieli to niech Ci na piśmie dadzą dlaczego, powinni Ci podać podstawę prawną jeśli wymagają jakiegoś dokumentu. No i jak się uprą to poproś o rozmowę z przełożonym albo tak jak Elmer pisze wyślij pocztą i czekaj. Jak nie dostaniesz decyzji do końca listopada to pisz skargę na bezczynność organu. :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 wrz 2015, 12:31

a dziś przyszła do nas mama dziewczyny która mieszka poza naszą gminą i powiedziała, że córka oddała jej dokumenty i prosiła o złożenie ich w naszym organie, bo tam gdzie mieszka młoda za dużo wymagają ;)
filipmops

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x