wynagrodzenie za obsługę KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 23 lip 2015, 12:13

czeski błąd.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2015, 14:32

serio mówicie że dostajecie d\jakąś kasę za kdr???? i faktycznie gdzieś ta kasa dla nas jest na to przeznaczona???
gdzie jest jakaś info w ustawie??? bo u mnie oczywiście ani gr! bylo to oczywiste że mam się tym zając i już :/ o kasie można było zapomnieć :/
zaskoczona

Napisano: 23 lip 2015, 15:00

koszty jakie ponosi ustawowo gmina za wydanie karty, duplikatu itd czyli te 8,91 czy iles tam jest w chwili obecnej nie pamietam to sa pieniązki na obsługe Kart wiec jesli ktos dostał Karte jako dodatkowe zadanie to powinien otrzymac chociaz cześć tych groszy za wykonywanie dodatkowego zadania.. znając życie to wola rozpisac to na jakieś głupoty typu poczta, papier które i tak eksploatujemy przy codziennej pracy itd niz komus dołozyć. Ale jak kiedyś coś pierdyknie i pójdzie nie tak to bedą szukać winnego który rzekomo bierze kase za obsługe Kart... kase której nie widzi a która nakłada na niego odpowiedzialność..
junior

Napisano: 27 lip 2015, 14:26

zaskoczona pisze:serio mówicie że dostajecie d\jakąś kasę za kdr???? i faktycznie gdzieś ta kasa dla nas jest na to przeznaczona???
gdzie jest jakaś info w ustawie??? bo u mnie oczywiście ani gr! bylo to oczywiste że mam się tym zając i już :/ o kasie można było zapomnieć :/
No w ustawie jest, że koszty obsługi to 13,41, przychodzą regularnie dotacje z województwa. Przy KDR inne koszty to tylko zamówienie wniosków i nic więcej. jeden druk to koszt kilkunastu groszy, więc całe 13 z kawałkiem zostaje na pozostałą obsługę. Za program się nie płaci bo jest udostępnione narzędzie online, za druk się nie płaci bo robi to PWPW, za zniżki kosztów nie ponosi gmina - i to wszystko też reguluje ustawa. Nie ma żadnych innych kosztów oprócz pracownika który to wprowadza :) Nawet przy zwiększeniu kwoty z 8,91 na 13,41 było w uzasadnieniu pisane, że w związku z koniecznością kserowania dodatkowych dokumentów rośnie ilość czasu jaką pracownik ma poświęcić na realizację wniosku i stąd zwiększone koszty obsługi. Jeśli ty tego nie dostajesz, to nie wierzę, że księgowa oddaje niewykorzystane. Pewnie dodatek ma twój przełożony.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x