Ocena zasobów pomocy społecznej jest wykonywana w ramach programu unijnego. W związku z powyższym w budżecie programu na pewno jest wpisane wynagrodzenie za wykonanie tego zadania. Powinno ono również obejmować pracowników z gmin i powiatów, które przekazują te informacje. Dla potrzeb gminy informacje te same co w ocenie zasobów przekazujemy rocznym sprawozdaniem na sesji Rady zgodnie z zapisem ustawy o pomocy społecznej. Ocena zasobów to dodatkowe zadanie za które podobno w jednym z województw płacą w formie umowy zlecenia. Jeżeli tak jest dajcie znać. Zagadnieniem tym winna również zająć się Federacja Pracowników Socjalnych. Nie może tak być, że u Marszałka za to płacą a u Wójta czy Burmistrza nie.
Siedzę nad tą oceną w każdej wolnej chwili, po godzinach pracy też, bo muszę po za tym wykonać swoją codzienną pracę, właściwie sama, żadnej pomocy - tylko księgowa podała mi dane dot.finansów. Nie wiem czy zdążę na 23.04.(sesja)a tu ciągle mnie"wywala" z systemu Sac. Robię te ocenę od 3 lat ale za friko, nawet słowa dziękuję.
Popieram,
wszystko na naszej głowie, a wiecznie coś nie pasuje (
A tak wogóle to jak radzicie sobie z wprowadzaniem danych do CAS skoro ciągle nie działa ???
Ja juz mam takie nerwy że poprostu szkoda gadać. :///