Wynagrodzenie za OCENĘ ZASOBÓW POMOCY SPOŁECZNEJ - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 7:42

Ocena zasobów pomocy społecznej jest wykonywana w ramach programu unijnego. W związku z powyższym w budżecie programu na pewno jest wpisane wynagrodzenie za wykonanie tego zadania. Powinno ono również obejmować pracowników z gmin i powiatów, które przekazują te informacje. Dla potrzeb gminy informacje te same co w ocenie zasobów przekazujemy rocznym sprawozdaniem na sesji Rady zgodnie z zapisem ustawy o pomocy społecznej. Ocena zasobów to dodatkowe zadanie za które podobno w jednym z województw płacą w formie umowy zlecenia. Jeżeli tak jest dajcie znać. Zagadnieniem tym winna również zająć się Federacja Pracowników Socjalnych. Nie może tak być, że u Marszałka za to płacą a u Wójta czy Burmistrza nie.
Michalina

Napisano: 09 kwie 2014, 11:34

popieram, żenada w tym ops . Ci na górze kase biorą a tu człeku się męcz
ewa6913

Napisano: 09 kwie 2014, 19:44

Siedzę nad tą oceną w każdej wolnej chwili, po godzinach pracy też, bo muszę po za tym wykonać swoją codzienną pracę, właściwie sama, żadnej pomocy - tylko księgowa podała mi dane dot.finansów. :( Nie wiem czy zdążę na 23.04.(sesja)a tu ciągle mnie"wywala" z systemu Sac. Robię te ocenę od 3 lat ale za friko, nawet słowa dziękuję.
wwz

Napisano: 10 kwie 2014, 11:18

Popieram,
wszystko na naszej głowie, a wiecznie coś nie pasuje :((
A tak wogóle to jak radzicie sobie z wprowadzaniem danych do CAS skoro ciągle nie działa :x ???
Ja juz mam takie nerwy że poprostu szkoda gadać. :x :///
iwa510

Napisano: 15 kwie 2014, 8:18

Ostatnio zadzwonił Pan zdziwiony, że nie wysłana jest ocena zasobów - nie nasza wina, że jest problem z CAS
Kunegunda

Napisano: 24 kwie 2018, 10:56

to co w tym roku się dzieje z CAS to jakaś żenada, wszystko przemienione informacje niedostępne, wytyczne beznadziejnie dopasowane
sylwia12
Praktykant
Od: 24 kwie 2018, 10:53
Zajmuję się: ops

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem