Wynajmująca mieszkanie wyprowadziła się
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
Wynajmująca mieszkanie wyprowadziła się
Witam, pani X wynajmuje mieszkanie. Nieoficjalnie wiem, że się z tego mieszkania wyprowadza. Pobiera dodatek mieszkaniowy. Jeśli sama nie powiadomi oficjalnie o wyprowadzce, jak uchylić decyzję żeby w lipcu już nie wypłacać dm?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: Wynajmująca mieszkanie wyprowadziła się
Witam, pani X wynajmuje mieszkanie. Nieoficjalnie wiem, że się z tego mieszkania wyprowadza. Pobiera dodatek mieszkaniowy. Jeśli sama nie powiadomi oficjalnie o wyprowadzce, jak uchylić decyzję żeby w lipcu już nie wypłacać dm?
nie możesz stwierdzić wygaszenia decyzji na podstawie niepotwierdzonych informacji
skoro masz wątpliwości to: uczyń to co nieoficjalne oficjalnym

zadzwoń i dopytaj
a na przyszłość rozważ to:
np. u nas mamy w pouczeniu decyzji przyznającej świadczenie taką oto informację, że Strona powinna o każdej zmianie najmecy bądź właściciela poinformować tut. Ośrodek [ art. 41 kpa ]
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
Nie chcę wygaszać decyzji na podstawie niepotwierdzonych informacji, tylko zastanawiam się co zrobić jeśli pani sama na piśmie mnie o wyprowadzce nie poinformuje. Na podstawie czego wtedy miałabym wygasić decyzję? na podstawie rozmowy telefonicznej? a informację w pouczeniu zawrę, mądre to 

-
- Podinspektor
- Kontakt:
raczej chodziło mi o to, że Pani może nie być do końca świadoma faktu, że ma obowiązek poinformowania o zmianie miejsca zamieszkania. Więc w trakcie rozmowy tele. jak już jej to wyjaśnisz to wtedy przyniesie ładnie spreparowane pisemko na podstawie którego stwierdzisz wygaszenieNa podstawie czego wtedy miałabym wygasić decyzję? na podstawie rozmowy telefonicznej?

oczywiście równie dobrze możesz nie robić nic
ja, jak już mam uzasadnione podejrzenie to wolę prewencyjne wyprzedzenie niż późniejsze gonitwy za potencjalnymi dłużnikami

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Prawa w Urzędzie Gminy. Dotacje, dodatki mieszkaniowe, przetargi, energia, sprawy związane z inwestycjami, obsługa BDO itp
- Kontakt:
Ja mam informacje na piśmie od najemcy,że właściciel z dniem 1 sierpnia br. wypowiada umowę najmu. Mogę otrzymać wzór decyzji wygaszającej obecną decyzję?
-
- Podinspektor
- Kontakt:
co wcale nie oznacza, że na tej podstawie możesz stwierdzić wygaszenie decyzjiJa mam informacje na piśmie od najemcy,że właściciel z dniem 1 sierpnia br. wypowiada umowę najmu. Mogę otrzymać wzór decyzji wygaszającej obecną decyzję?

musisz potwierdzić faktyczną datę opuszczenia lokalu przez wnioskodawcę - dopiero to daje Ci podstawę do wygaszenia
Oprócz Wynajmująca mieszkanie wyprowadziła się - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Alimenty
niedopłata
dochody przekraczają wydatki
Jak zmniejszyć ilość dodatków
Upoważnienie do prowadzenia DM
wyliczenie
deputat węglowy
rodzicielskie świadczenie uzupełniajace przy emeryturze
Art. 127 § 1a Kpa
Działalność ryczałt
właścicielem mieszkania 13 letnia
Podstawa prawna do ZUS